Yumurtalık kisti tedavi yöntemi kistin boyutuna ve iyi huylu olup olmadığına göre değişir. Farklı çeşitlerde yumurtalık kisti vardır. Kistten şüphelenen kişiler de ilk olarak doktora başvurmalıdır. Yumurtalık kisti nasıl geçer sorusunun cevabı kistin durumuyla yakından ilişkilidir. Fakat doktorlar ilk olarak doğum kontrol haplarını hastaları için yazar. Bu haplar kanser riskini de azaltır.

Ne Zaman Kiste Cerrahi İşlem Uygulanır?
Kistin kanser olma ihtimali varsa doktor cerrahi işlem uygulayarak bu kisti alır. Yumurtalık kisti tedavisi olarak ameliyat iki türlü yapılır. Bunlardan bir tanesi Laparoskopi bir diğeri ise Laparotomi’dir. Kist küçükse Laparoskopi yapılır. Fakat kist büyükse karın bölgesinin açılarak yapılan ameliyat olan Laparotomi işlemi uygulanır.



İbrahim Saraçoğlu Tavsiyesi: Soğan Kürü
Yumurtalık kisti bitkisel tedavi arayan kişilere gösterilebilecek şey soğan kürüdür. Soğan enfeksiyonel rahatsızlıkların tedavisi için birebirdir. Ayrıca yumurtalık kistinin oluşumunun engellenmesi ve var olan kistin de geçirilmesi için soğan kürü uygulanmalıdır. Bu kür aynı zamanda yumurtalık kisti bitkisel tedavisi İbrahim Saraçoğlu tavsiyesidir.

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü Tarifi İçin Tıklayın !

Yumurtalık Kisti Çeşitleri Nelerdir? Belirtileri Tedavisi Tıklayın !

Yumurtalık Kisti Nasıl Geçer? Bitkisel Tedavi Yöntemleri Tıklayın !

Endometriosis (Çikolata kisti) Olanlar Tıklayın !