Gebelik döneminde uzun yolculular zorlaşabilir. Yolculuk yapacak hamilelerin bilmesi gerekenler nelerdir? Rahat bir yolculuk için yanınıza almanız gerekenleri sıraladık.

Hamilelikte şişen karın, mide bulantısı ve vücuttaki ödem yolculukları çekilmez bir hale getirebilir. Sağlığınız açısından sorun oluşturmadan yolculuğunuzu tamamlamak için bilmeniz gerekenler vardır. İşte hamilelik döneminde zorlanmadan uzun yolculuk yapabilmek için bilmeniz gerekenler.



Gebelik ve Yolculuk

Yola çıkmadan önce vücudunuzun dinlenmiş olması gerekir. Mutlaka yeterli uyumaya özen gösterin.

Hamilelik döneminize uygun olan giysi seçin. Terlemenizi engelleyecek kıyafetler seçin. Fermuarlı üstler bulundurun.

Kullandığınız ilaçlarınızı yanınızdaki çantaya alın. Acil durumlarda bagaja erişim zor olabilir.

Yanınıza mutlaka su, meyve suyu ve kraker gibi besinler alın. Mide bulantılarınız hızlı bir çözüm olacaktır.

Otobüsteki ikram edilen kahveler yerine kendi meyve suyunuzu için.

Yanınızda sağlıklı atıştırmalıklar bulundurmaya özen gösterin. Uzun saatler aç kalmayın.

Yolculuk için ağır valizler hazırlamayın. Fazla eşyanı varsa çekmeli valizleri tercih edin. Kesinlikle ağır kaldırmayın.

Uzun yolculuğunuzda size yardımcı olabilecek küçük eşyaları yanınızda bulundurabilirsiniz. Otobüs yastıkları dinlenmenizi kolaylaştırabilir.

Gebeliğinizin son aylarındaysanız erken doğum ihtimaline karşı yakınlarınızın bilgilerinin yazılı olduğu bir kartı çantanızda bulundurun.

Uçak yolculuğu yapıyorsanız sakin kalmaya çalışın. Endişeleriniz varsa kendinizi rahatlatmaya çalışın. Uyumak yolculuk süresini kısaltmanın en kolay yolu olacaktır.