Sağlıklı ve genç vücuda sahip olabilmek için uyku uyumanın önemli olduğunu biliyoruz. Yetersiz uyumanın yol açtığı hastalıklar nelerdir? Az uyumanın vücuda zararlarını araştırdık.

Uyku organların kendini onardığı, beynin dinlenme konumuna geçtiği bir evredir. Bu süreçte kalp atışları normale döner. Vücuttaki yenilenme hormonlarında artış olur. Dinlenme süreci olan uyku sağlıklı bir hayat sürmenin en önemli noktalarından biridir. Yetersiz uyku uyuduğunuzda vücudunuzun dengesi bozulmaya başlayacaktır.



Yetersiz Uyuduğunuzun İşaretleri


Sinirli Ruh Hali

Az uyuma vücudun dengesini bozacağı için sinirlilik hali ortaya çıkacaktır. Günde 5 saatin altında uyuyan kişilerin daha fazla uyuyanlara göre daha çabuk sinirlendiği ortaya çıkmıştır.

Kanser Riski Oluşturur

Kanser vücudun dengesinin bozulması ile ortaya çıkabilen bir hastalıktır. Yetersiz uyku durumunda organların yapılandırılması zorlaşır. Sağlıklı bir şekilde çalışmayan vücutta kanser riski meydana gelir.

Bağışıklık Sistemi Zayıflar

Az uyuduğunuzda vücudunuzdaki bağışıklık sistemi zayıflamaya başlar. Kendisini koruyamayan vücut kolay hastalanır ve zor iyileşir.

Obezite Riski


Uyku vücuttaki açlık hormonlarının düzenlenmesine yardımcı olur. Yetersiz uyku sorununda vücut gerekli enerjiyi sağlayabilmek için daha fazla yeme isteği duyacaktır. Dünyada artan obezite sorunun hareketsiz yaşamdan sonra etkili nedenlerinden biridir.

Kalp Sağlığını Etkiler

Vücut dinlenmediğinde kalbin daha fazla çalışması gerekir. Uzun süreli uykusuzluk sorunları kalp damar hastalıklarına ve felç riskinde artışa neden olabilir.

Yaşlandırır

Yetersiz uyku ile yenilemeyen cilt hücrelerinde yaşlanma süreci hızlanmış olur. Yaşlanma belirtilerini engellemek için doğru saat ve doğru uyku pozisyonları önem kazanır.