Lezzetli ve sağlık deposu olan yer elmasının yeni bir faydası keşfedildi. Zayıflamak ve kilo vermek isteyenler için yer elması zayıflatıyor mu? Nasıl tüketilmesi gerekir?

Obezite tüm dünyadaki önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Sağlıklı beslenme ve spor programları ile zayıflamak mümkündür ancak doğru besinlerin seçimi de diyetin en önemli noktalarından biridir. Zayıflamak için metabolizma hızınızı arttıracak ve yağ yakımını kolaylaştıracak besinlere ağırlık vermeniz gerekir. Bu besinlerden biri olarak karşımıza çıkan yer elmasının zayıflama üzerindeki etkisi nedir?

yer_elmasi_faydalari.jpg

Yer elması tadı turba benzeyen bir sebzedir. Yaygın olarak Kuzey Amerika'da yetiştirilmesine rağmen ülkemizde de üretimi olan bir bitkidir. Yer altına ekildikten ortalama 40-50 hafta sonra patates ve havuç gibi hasadı yapılır.

Yer elması içerisinde nişasta barındırmaz. Diyabet hastalarının tüketimine uygundur. Düşük kalorisi ile diyetlerin baş tacı olabilir. Yer elmasını diyetlerinize öğle ve akşam öğünlerinizde az yağlı sebze yemeği olarak tüketebilirsiniz. Zeytin yağı ile hazırlanmış yer elması ise yaz akşamları için lezzetli bir tercih olabilir.

Diyette tüketilen besinlerde olması gereken en önemli özelliklerden biri olan lif açısından zengindir. Metabolizmayı arttırıcı etkisi ile yağ yakımını kolaylaştırır. Nişasta içermemesi ile açlık krizlerinin ve kan şekerindeki düzensizliklerin önüne geçer. Yer elması zayıflamak için tek başına yeterli değildir ancak diyette tüketebileceğiniz sağlıklı bir sebzedir.

yer_elmasi_kilo_verme.jpg


Yer Elmasını Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?


Böbrek hastalıklarına iyi gelir.

Safra ve pankreasın düzenlenmesini sağlar.

Öksürüğe ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Cildi güzelleştirir ve parlatır.

Yüksek protein içerir.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

Kolesterol seviyesinin dengelenmesini sağlar.

Potasyum içeriği ile kas kramplarının azaltılmasını sağlar.

Adet dönemi sancılarına iyi gelir.

Kansızlığa karşı tüketilebilecek önemli besinlerden biridir.

Vücudunuzdaki darbe sonrası oluşan şişliklere iyi gelir. Birkaç yer elmasını haşlayın ve ince bir tülbent ile sarın ılık bir haldeyken şiş bölgenin üzerine uygulayın. 10 dakika bekletin.

Hemoroidi rahatlatır ve ağrılarının azaltılmasına yardımcı olur.

Cinsel gücü arttırma özelliği vardır.

Yer elmasını haşladığınız su ılık hale gelince saçlarınızı durulayabilirsiniz. Saç köklerin güçlenmesini sağlar ve parlaklık kazandırır.