Cilt yapısı, doğum, hızlı kilo alıp verme gibi nedenlere bağlı olarak gelişen vücuttaki beyaz ve mor çatlaklar nasıl geçer? Etkili lazer tedavisinin yanı sıra doğal ve bitkisel yöntemler ile çatlak oluşumu nasıl azaltılır?

Cildinizin elastikiyet özelliklerinden kaynaklanan ve aşırı gerilme ya da aşırı esneme gibi nedenlerden dolayı çatlaklar oluşabilir. Bu çatlaklar iç kol, bel çevresi, karın, üst bacak ve diz arkasında daha yoğun olarak görülür. Estetik açıdan birçok kişi için rahatsız edici bir görüntüdür. İlk oluşum döneminde mor olan ve sonrasında beyaz renk alan vücut çatlarına ne iyi gelir?

vucut_catlak_onleyici_krem_maske.jpg

Vücut Çatlakları Nasıl Tedavi Edilir?


Çatlak oluşmadan önce müdahale edilmesi gerekir. Bunun için gebelik döneminde ya da kilo alıp verme sürecinde cildin yeteri kadar nemlendirilmesi, yağ bakımlarının uygulanması, E ve B vitaminlerinin tüketilmesi ve yeterli miktarda su tüketilmesi çatlak oluşumunu azaltır. Oluşmuş çatlakların kısa sürede iyileşmesini sağlar.

Yoğun ve beyaz renkteki çatlakların tedavi süreçleri daha uzun sürebilir. Yoğun ve derin beyaz çatlaklarda genellikle lazer tedavisi önerilir. Seçtiğiniz güzellik merkezinde kullanılan makina ve lazerin özellikleri hakkında araştırmalar yapmalısınız. Lazer tedavisi sürecinde önerilen krem ya da bakım uygulamalarını eksiksiz yapmanız çatlaklardan kısa sürede kurtulmanızı sağlayabilir.

Doğal yöntemler ile çatlaklarınızı tedavi edebilirsiniz. Bunun için ilk oluşum evresinde olan mor çatlaklara uygun bakımlar kullanmanız gerekir. Kakao yağı, lavanta yağı, saf zeytin yağı ya da bebek yağı cildin nemlendirilmesine ve onarılmasına yardımcı olacaktır.

Hamilelik dönemi için özel olarak hazırlanmış doğal yağ karışımlarını kullanabilirsiniz. Hamilelikte kullanılması gereken ev yapımı çatlak kremi göz atabilirsiniz !

Her duş sonrasında çatlak önleyici özelliğe sahip olan kakao yağı ve havuç yağı ile çatlak oluşmuş olan bölgeye birkaç dakikalık masajlar yapın.

Haftalık olarak cildinize peeling uygulayın ve cildi derinlemesine nemlendirin.

Doğal Çatlak Önleyici Yağ Tarifi


10 damla lavanta yağı

10 damla papatya yağı

İki malzemeyi birleştirin ve cildinize hafif bir masaj ile uygulayın. Birkaç saat bekledikten sonra duşa girebilirsiniz.

Kullandığınız kremlerin içinde cilt derisinin yenilenmesini sağlayan salisilik asit bulunmasına dikkat edin. Su tüketimi cildin elastikiyetini arttırır ve yenilenmesini sağlar. Günde en az 2 litre su için.
  • Beğen
Reactions: mugellas