Aile sağlığınızın korunması için besinlerin hijyenik ve sağlıklı olması gerekir. Bunun için yapmanız gereken ilk adım ise iyi bir yıkama olacaktır. İşte tüketmeye hazır hale getirmeden önce mutlaka yıkamanız gereken besinler.

elma.jpg


Taze Sebze ve Meyveler


Mutlaka yıkanması gereken en önemli besin grubudur. Tarımsal ilaç kalıntılarını bu şekilde yok edebilirsiniz. Temizleyici madde kullanmadan sadece su ile yıkayın ve kurulayın.

yikamaniz_gereken_besinler.jpg


Konserve Besinler

Açmadan önce mutlaka kutuyu yıkayın. Hijyenik olmayan ortamlarda saklanmış olabilirler. İçerisine teneke kutudan bakteri giremez ancak etrafının iyi yıkanmış olması gerekir.

karpuz.jpg


Kabuğu Yenilmeyen Besinler

Kabukları tüketilmeyen besinler genellikle yıkanmaz. Bu gıdaların kabuklarını soymuş olsanız da içine bakteri girebilir.

badem.jpg


Kabuklu Yemişler

Saklanma koşullarından emin olamadığınız kabuklu yemişleri açmadan önce mutlaka yıkamalısınız. Bazı besinlerin üzerinde yer alan bakteriler insan sağlığı için risk oluşturabilir.

kuru_kayisi.jpg


Kuru Meyveler

Yüksek koruyucu madde içeren bu besinler kuruma döneminde bakteri oluşturmuş olabilir. Tüketmeden önce yıkayın ya da birkaç saat suyun içerisinde bekletin.