Diyet döneminde oluşan açlık krizlerini engellemek ve hızlı zayıflamak için doğal baharatlardan yardım alabilirsiniz. Tok tutan ve yağ yakan baharat karışımları faydaları nelerdir? Nasıl ve ne kadar kullanılması gerekir?

Tok Tutan ve Yağ Yakan Baharat Karışımı Faydaları

Zayıflama konusunda doğada size yardımcı olabilecek birçok baharat çeşidi vardır. Bunlardan hazırlayacağınız karışımları düzenli tükettiğinizde metabolizmanızı hızlandırabilir ve yağ yakımını kolaylaştırabilirsiniz.

yag_yakan_baharat_kuru.jpg


Yemeklerinizde Kullanabileceğiniz Baharat Karışımı

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı karabiber

1 yemek kaşığı toz zerdeçal

1 yemek kaşığı toz zencefil

1 yemek kaşığı kimyon

1 yemek kaşığı kuru nane

Tüm baharatları bir saklama kabının içinde karıştırın.

Nasıl Kullanılır?

Yemeklerinize sevdiğiniz ölçüde baharat ekleyebilirsiniz. Baharatlar lezzet vermesi ile tuz tüketimininde sınırlandırılmasını sağlar. Vücuttaki fazla ödemin atılmasına yardımcı olur. Metabolizmanızı hızlandırma özelliği ile hızlı kilo kaybı sağlar.

Baharatların Faydaları Nelerdir?

Pul Biber


Sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı olur. Vücut ısısını arttırması ile yağ yakımı sağlar. Hastalıklara karşı koruyucu özelliği bulunur.

Karabiber

C vitamini içeren karabiber bağışıklık sisteminin korunmasını sağlar. Mide enzimlerini düzenler ve açlık hissinin bastırılmasını sağlar.

Zerdeçal

Antioksidan özelliği ile kilo verme sürecinde vücudu korur. Hastalıklara karşı koruyucu etkisi vardır. Sindirim sistemini rahatlatır.

Zencefil

Midenin korunmasını sağlar. Sindirim sistemi hastalıklarına karşı koruyucu etkileri vardır. Gaz sancılarının engellenmesini sağlar.

Kimyon

Sağlıklı yağlar ve lif açısından zengin bir baharattır. Açlık hissinin bastırılmasını sağlar. Diyetlerde oluşan aşırı yeme isteğini engeller.

Kuru Nane

Yemeklerden sonra oluşan hazımsızlığı kolaylaştırır. Diyet döneminde lif eksikliğinden kaynaklanan kabızlık sorunlarına iyi gelir.

Ek Bilgi

Mide rahatsızlığı bulunan kişilerin baharat tüketiminde dikkatli olması gerekir. Aşırı baharat tüketimi mide yanması ve mide ekşimesi sorunlarına neden olabilir. Yemeklerinizde bir çay kaşığı kadar kullanabilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: damlaylmn