Tırnak yüzeyinde oluşan beyaz lekelerin birçok nedeni olabilir. En bilinen nedenler arasında vitamin eksikliği, yanlış tırnak bakımları, sağlıksız ve düzensiz beslenme yer alır. Bu lekelerden kurtulabilmeniz için öneriler hazırladık.

tirnak_beyaz_leke.jpg


Çay Ağacı Yağı

Çay Ağacı Yağı etkili bir antiseptik olarak iyi bilinir ve aynı zamanda tırnaklardaki beyaz lekeler üzerinde mükemmel sonuç verir. Zeytinyağı / kekik yağı birkaç damla çay ağacı yağı ile karıştırın ve hazırlanan karışımı tırnaklara uygulayın ve 10-15 dakika bekletin.

Karbonat

Beyaz lekeleri tedavi etmek için, 1/4 fincan peroksit, 1/2 su bardağı epsom tuzu ve 4 su bardağı sıcak su ile 1/2 fincan karbonatı ilave edin. Karışımı hazırladıktan sonra 1/4 bardak sirke ilave edin. Tırnaklarınıza uygulayın.

Portakal Yağı

Portakal yağını pamuk tırnaklarınızın üzerine her akşam yatmadan önce uygulayın. Beyaz lekeler tamamen kaybolana kadar devam edebilirsiniz.

Beyaz Sirke

Eşit miktarda sirke ve suyu karıştırın. Pamuk ile tırnaklarınızın üzerine düzenli olarak uygulayın. Bu yöntem el ve ayak tırnaklarındaki mantarlar ile savaşmanızı da kolaylaştıracaktır.

Sarımsak Yağı

Sarımsak yağını tırnaklarınıza uygulayın. Ellerinizi bandajla kapatın. 15 dakika sonra yıkayın. Beyaz lekelerden kurtulabilmek için düzenli olarak sarımsak tüketmeyi de ihmal etmeyin.

Elma Sirkesi

Biraz pirinç unu ve elma sirkesini karıştırın. Ellerinizin üzerine uygulayın. Diş fırçası ile tırnak yüzeylerini fırçalayın.

Lavanta Yağı

Lavanta yağı sıvı kompozit ve anti-fungal özelliklere sahiptir. Lavanta yağı, beyaz lekeler için etkili bir kür işlevi görür ve renk değişikliği gösterir. Pamuk yardımı ile tırnaklarınıza uygulayabilirsiniz.

Listerin

Sirke, limon suyu ve Listerin karışımı hazırlayın. Tırnaklara nazikçe pamukla uygulayın ve 10 dakika bekletin.

Kekik Yağ

Kekik yağı, mantar önleyici özelliklere sahiptir. Beyaz lekelerin iyileştirilmesi için kullanılabilir. Kekik yağını az miktarda zeytinyağı ile karıştırın ve karışımı tırnaklara pamukla uygulayın. Birkaç hafta içinde etkileyici sonuçlar almak için bu tedaviyi düzenli olarak uygulayın.

Limon Suyu

Limon suyu, bakteri ve tırnak enfeksiyonlarını engellemeye yardımcı olan sitrik asit içerir. Doğrudan tırnaklara uygulayın ve 10 dakika bekletin ve daha sonra ılık suyla yıkayın. Bu tedaviyi günlük olarak en az bir ay süreyle tekrarlayın.

Vicks Vaporub

Beyaz lekeleri tedavi etmek için önce elleri yıkayın ve tırnaklarınızı kesin. Eller kuruduktan sonra, doğrudan yüzeyde Vicks vaporub uygulayın. Tırnaklarınızı bir bandaj ile örtün. Mükemmel sonuçlar elde etmek için işlemi düzenli olarak tekrarlayın.

E Vitamini Yağı

Beyaz lekeleri tedavi etmek için Vitamin E yağı ile tırnaklarınızı ovun. Pamuklu çubuk ile E vitamini yağına batırın ve bölgeye nazikçe uygulayın.

Soğan

Soğanı soyup dilimleyin. Enfekte olmuş tırnaklara bir dilim sürün. Beyaz lekeler için doğal bir tedavi yöntemidir.

Hindistan Cevizi Yağı

Hindistancevizi yağı etkili anti-mantar özelliklerine sahiptir ve bu da beyaz lekeler için tedavi edici bir uygulamadır.

Yoğurt

Beyaz lekelerin yüzeylerine yoğurt sürün ve bekletin. İyi bir protein kaynağı olan yoğurdu düzenli olarak tüketmeyi ihmal etmeyin.