Saçların dalgalı, düz ya da fönlü görünmesini sağlayan termo şekillendirici ürünler nedir? nasıl kullanılmalıdır? Saçlara bakım yapan ve şekillendiren bu ürünleri araştırdık.

Saçlarınıza düzenli olarak şekillendirme işlemi yapıyorsanız zaman içinde kırılma ve bakımsız bir görünüm oluşabilir. Bu sorunları azaltabilmek için üretilen saç şekillendiriciler ve saç bakım ürünleri vardır. Farklı markalar ve fiyat aralığında olan bu ürünlerin genel özeliklerini ve saça faydalarını araştırdık.

termo_sac_urunleri_bakimi_sekillendirici.jpg

Termo Şekillendiriciler

Saçı yakmadan şekillendirme sağlayan elektronik saç şekillendiricilerdir. Maşa, düzleştirici, fön tarağı gibi çeşitleri vardır. Termo şekillendirici ürünlerde iyon özelliği, seramik kaplama, ısı ayarlama düğmesi bulunur. Bu şekillendiriciler metal kaplamalı ürünlere göre saça daha az zarar verir.

Termo Bakım Ürünleri

Saç yapısını koruyan ve kırılmaları önleyen içeriklere sahip ürünlerdir. Genellikle yoğun nemlendirici ve keratin içeriği bulunur. Saçı parlatan ve canlılık kazandıran yağ içerikli ürünlerdir. Bu ürünlerin yeterli miktarda kullanması gerekir. Şampuanlama sonrası uygulanan bakım işlemleridir ve saçta çabuk yağlanmaya neden olabilir. Her saç şekillendirme işleminde düzenli olarak kullanmaya özen göstermelisiniz. Birçok farklı marka ve fiyatta ürün aralığı vardır.

Doğal Termo Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

1 çorba kaşığı susam yağı

1 çorba kaşığı tatlı badem yağı

1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri bir kabın içinde karıştırın. Saç kök ve boylarına uygulayın. 2 saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Haftada bir defa tekrarlanması gereken bir maskedir.

Susam yağı saçı ısıdan koruma özelliğine sahiptir. Tatlı badem yağı ısı ile kaybolan nemin geri kazandırılmasını sağlar. Hindistan cevizi yağı ise yıpranmış ve kırılmış saç tellerinin ihtiyacı olan protein desteğini sağlar.