Tipik bir garnitür ve serin iklim şartlarında yetişen bir sebze olan terenin boyu yapılacak çok az bir bakımla iki metreye kadar çıkabilmektedir. Tüye benzeyen yaprakları olgunluk döneminde açık renkli ve pembe çiçeklerle zenginleşirken, genellikle terenin yapraklarının tüketildiği ve salataların vazgeçilmezi olduğundan da bahsedilebilir. Tere normal şartlar altında buzdolabında 5 güne kadar saklanabilirken cam kavanozların içine bir miktar su koyularak terenin uzun bir süre saklanabilmesi de mümkündür. Terenin tohumunun faydaları göz önüne alındığında, terenin sağlık açısından en önemli faydaları, içerisinde olan mineraller ve vitaminler olarak belirtilmekle birlikte, terenin linolik asit, demir, folik asit, kalsiyum, C vitamini, E vitamini ve A vitamini açısından zengin olduğu da ifade edilmektedir.

Tere Birçok Yönden Önemli Faydalar Sağlıyor
Tere aslında yüzyıllardır çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılmakla birlikte hastalık ve komplikasyonları önleyici yönleri çok daha fazladır. Tere, Hindistan’da doğum sonrası ortaya çıkan olumsuzluklar için çok uzun bir süredir kullanılmakla birlikte, terenin akciğere faydası yönünden solunum yolları rahatlatılması, bronşit ve astım hastalıklarının semptomlarının giderilmesi yönünden büyük faydalar sağlarken portakaldan daha çok C vitamini içermesi özelliği de önemli bir detaydır. Terenin tansiyona etkisi gözle görülebilir bir şekilde olumlu etkiler sağlarken, kan şekerinin düşmesi bakımından da önemli etkileri vardır.



Terenin Faydaları
  • Terenin düzenli olarak tüketilmesi kansere yakalanma riskini önemli oranda azaltmaktadır.
  • Diyabet konusunda oldukça olumlu etkiler sağlayan tere, zayıflamak isteyenlerin diyet listelerinin de vazgeçilmezi durumundadır.
  • Terenin kadın hastalıkları ve adet düzensizliklerinin giderilmesi konusunda önemli faydaları bulunurken, bebeğini emziren annelerin süt miktarının da arttırılmasını sağlamaktadır.
  • Terenin iştah açıcı ve sindirim sistemine iyi gelen birçok özelliği bulunmakla birlikte Kabızlıkla mücadelede mucizevi etkiler sağlamaktadır.
Meyan Kökünün Faydaları Nelerdir? Ne İşe Yarar? Tıklayın!

Civanperçemi Çayı Nasıl Yapılır? Faydaları Zararları Nelerdir? Neye İyi Gelir? Tıklayın !

Sigaranın Zararlarına Karşı TERE KÜRÜ..! Tıklayın!