Yağlı ve karma ciltlerde görülen T bölgesinin aşırı yağlanması sivilce ve akne sorunları yaratabilir. T bölgesindeki yağlanmayı azaltan ev yapımı doğal maskeler tarifi ile cildinizdeki fazla yağı kontrol altına alabilirsiniz. İşte hoş olmayan bu görüntüden kurtulmak için uygulayabileceğiniz maske.

Çene, alın ve burunda gözenek ve sivilcelerin daha yoğun olmasının nedeni fazla sebum üretimidir. Gözeneklerin derinleşmesine neden olan bu sorunu ortadan kaldırabilmek için uygulayabileceğiniz ev yapımı basit ve etkili bir maske tarifi hazırladık.

yesil_kil_maskesi.jpg


Yeşil Kil Maskesi

1 çorba kaşığı yeşil kil

1 çorba kaşığı su

3-4 damla limon suyu

Kil ve suyu karıştırın. Limonu ekledikten sonra tekrar karıştırın. Maskeyi 5 dakika dinlendirdikten sonra yeşil kilin içindeki etken maddelerin daha iyi çalışmasını sağlayabilirsiniz.

Cildinizde yağlanma sorunu olan bölgeye maskeyi uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık su ile temizleyin. Bu maske gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı olacaktır.

misir_nisastasi_maskesi.jpg


Mısır Nişastası Maskesi

Mısır nişastası

Su

Mısır nişastasını su ile karıştırın ve macun kıvamına geldikten sonra cildinize uygulayın. 15 dakika bekletin. Cildinizi ılık su ile temizleyin.

Mısır nişastası cildin pürüzsüz ve berrak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olacaktır.

sandal_agaci_tozu_maskesi.jpg


Sandal Ağacı Tozu Maskesi

1 çorba kaşığı sandal ağacı tozu

1 çorba kaşığı saf gül suyu

Sandal ağacı tozu ve gül suyunu karıştırın. Cildinize uygulayın. 10 -15 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık ya da soğuk su ile temizleyin.

Bu maskede kullandığınız ürünlerin etkisini görebilmek için sandal ağacı tozunun gerçek olduğundan emin olun. Kimyasal ve koruyucu madde içeren gül suyu cildinize yarar sağlamak yerine zarar verebilir. Kendiniz evde gül suyu hazırlayabilirsiniz.

domates_maskesi.jpg


Domates Maskesi

Yarım domates

Birkaç damla limon suyu

Domatesin kabuğunu soyduktan sonra ezin ve püre haline getirin. Limon suyunu ekleyin ve aşırı yağlanma problemi olan T bölgenize uygulayın. Sonrasında ılık su ile cildinizi temizleyin.

Domates maskesi diğer maskelerden daha etkili bir içeriğe sahiptir. Hassa ciltlerin kullanımı için uygun olmayabilir. Cildinizin kuru olan yanak bölgesinde ve göz çevresine uygulamayın.

Bu maskeleri cildinizin ihtiyaçlarına göre haftada bir ya da iki defa tekrarlayabilirsiniz.