Waterproof olarak satılan ve gözlerin nemlenmesi ve yağmurlu havalarda kullanım rahatlığı sağlayan maskaraları temizlemek zor olabilir. Suya dayanıklı rimel doğal yöntemlerle nasıl temizlenir? Çıkmayan maskaraları kolay temizleyebilmek için önerilerimiz var.

Suya dayanıklı rimeller birçok kadının tercihi arasında yer alıyor. Gözyaşı, alerjik göz, ya da yağmurlu havalarda kurtarıcı olabilen bu rimellerin temizlenmesi sadece su ile zor olabilir. Bu ürünleri temizlemek için özel olarak üretilmiş ürünler elinizin altında yoksa evdeki doğal malzemeleri kullanabilir ve göz çevresi bakımınızı da uygulamış olabilirsiniz.

waterproof_rimel_nasil_cikar.jpg


Suya Dayanıklı Rimel Nasıl Çıkarılır?


hindistan_cevizi_yagi.jpg
Hindistan Cevizi Yağı

Güçlü ve yoğun yapısı ile hindistan cevizi yağını pamuk ile gözlerinize uygulayın. Hafif masaj yaparak tüm rimeli çıkarabilirsiniz. Birkaç damla jojoba yağı ile karıştırıp kullanmayı deneyebilirsiniz.

zeytinyagi_rimel_temizleme.png


Saf Zeytin Yağı

Doğal ve organik zeytin yağı cildinizin bakımını ve makyajınızın kolay çıkarılmasını sağlar. Birkaç damla zeytin yağını pamuk ile gözlerinize sürebilirsiniz. Birkaç saniye masaj yapmanız yeterli olacaktır.

Tatlı Badem Yağı

Badem yağı cilt ve saç bakımlarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Cildin ihtiyacı olan E vitamini desteğini sağlar. Gözlerinizdeki makyajın kolay ve pratik bir şekilde çıkarılmasını sağlar. Az miktarda kullanmaya özen gösterin.

Bebek Şampuanı

Bebek şampuanları genellikle doğal içeriklidir. Paraben, sülfat, parfüm gibi maddele içermezler. Göz çevresinde olumsuz etki yaratacak alerjen madde bulundurmayan bu şampuanlarla göz çevrenizdeki makyajı temizleyebilirsiniz.