Sümük solunum sisteminin korunmasını sağlayan vücut sıvısıdır. Peki sümük renginiz ne anlatıyor? Vücut salgısı olan sümük renginden hastalık analizi yapılabilir mi?

Sümük Renginiz Ne Anlatıyor?

Sümük vücudunuzdaki değişimler ya da yeni başlayan hastalıklar hakkında bilgi verebilir. Rengi ve kokusu incelendiğinde vücudunuzdaki sıvı eksikliği, alerji gibi rahatsızları analiz edebilirsiniz.

acik_renk_ve_akiskan_sumuk.jpg


Açık Renk ve Akıcılık

Temiz ve açık renkli ise solunum yolunuzda bir sorun olmadığı anlamına gelir. Burun deliklerinize girebilecek virüsler ve bakterilerle savaşan proteinler ve antikorlar içerir. Kaşıntı ve hapşırık varsa alerji belirtisi olabilir.

acik_ve_kalin_sumuk_rengi.jpg


Açık ve Kalın Yapılı


Kronik alerjinin belirtisi olabilir. Bu durumda burun tıkanır ve soluk alma zorlaşır. Uzun süre devam etmesi durumunda doktora gitmeniz gerekir.

beyaz_sumuk.jpg


Beyaz

Burunda nem kaybı olduğunu ifade eder. Mukusun rengi beyaz bulutlu bir görüntü oluşturur.

sari_sumuk_hastalik.jpg


Sarı

Kabarcıklarınızın renginin sarıya dönüştüğünü fark ederseniz dinlenmeniz ve bol sıvı almanız gerekir. Bu virüs ve bakteri oluşumunun işaretidir.

yesil_sumuk.jpg


Yeşil

Vücudunuzun enfeksiyondan kurtulmak için ellerinden gelenin en iyisini yapıyor olduğunun bir işaretidir. Bununla birlikte, semptomlar 10 günden daha uzun sürerse, bakteriyel bir enfeksiyon olabileceği için bir doktor ziyaret edin.

pembe_yada_kirmizi_sumuk_rengi.jpg


Pembe ya da Kırmızı

Genellikle burun ameliyatı gibi durumlardan sonra ortaya çıkar. Bu durumda yarım saat içinde durmazsa da hemen doktora gitmeniz gerekir. Önemli bir sorunun habercisi olabilir.

kahverengi_sumuk_neden_olur.jpg


Kahverengi


Kurumuş kan kahverengi sümüğe neden olabilir. Tuzlu su ile burnunuzu temizleyebilirsiniz.

siyah_sumuk_hastalik_belirtisi.jpg


Siyaha Yakın

Sigara alışkanlığı olan kişilerin en sık yaşadığı sorunlardan biridir. Bu durumda burnunuzu sık sık temizlemelisiniz. Mantar habercisi de olabilir.

yapiskan_kokulu_sumuk_rengi_hangi_hastalik.jpg


Yapışkan ve Kokulu

Solunum yolunuzda enfeksiyon olduğunun habercisi olabilir. Enfeksiyon ve virüslerden kaynaklanır.

sumuk_rengi.jpg


Ek Bilgi

Sümüğünüz beyaz, yeşil veya sarıysa, muhtemelen burun akıntısı yaşıyorsunuz demektir. Soğuk algınlığı belirtisi olabilir. 2 hafta içinde iyileşmezseniz doktora başvurmanız gerekir.
  • Beğen
Reactions: Abcminik