En iyi siyah nokta maskesi tarifi sayesinde sizlerde hem cildinizi besleyebilir hem de siyah nokta ve sivilcelerden büyük oranda kurtulabilirsiniz. Siyah noktaları yok eden ve cildi güzelleştiren birçok pratik bilgiyi sizinle paylaşacağız. Bu tarifler sayesinde cildiniz hiç olmadığı kadar pürüzsüz ve canlı bir görünüme sahip olacak.

en_iyi_siyah_nokta_maskesi-600x300.jpg


Siyah Nokta Temizleme Karışımları
Doğal siyah nokta maske tariflerinden önce basit birkaç yönteme değinmek yerinde olacaktır. Hemen hemen her evde bulunan birkaç basit malzeme karışımı ve teknik sayesinde evde siyah nokta temizleme işlemini büyük bir kolaylıkla gerçekleştirebileceksiniz. Bu tariflerden bazıları ise kısaca şu şekilde karşımıza çıkmaktadır;

  • Limon ve karbonat Karışımı: Bir kaşık karbonat ve yarım limon suyunu macun kıvamına gelecek biçimde karıştırdıktan sonra siyah noktaların üzerine uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ardından soğuk suyla temizleyin.
  • Bal ve Limon Karışımı: Bir kaşık bala yarım limon ekleyerek uygun kıvama getirin ve 15 dakika boyunca yüzünüzde bekletin. Ardından soğuk suyla temizleyin.
  • Soğuk Uygulama: Bir veya iki adet buzu cildinizde gözeneklerin üzerinde gezdirin, bu yöntem sayesinde hem gözenekler küçülecek hem de cildiniz canlanacaktır.
Bu gibi daha birçok pratik cilt besleyici ve siyah nokta giderici üründen söz etmek mümkündür. Bu tariflerden sadece bir tanesi bile mükemmel sonuçlar elde etmenize yeterli olacaktır.

siyah_nokta_temizleme_maskesi.jpg


Siyah Nokta Yok Eden Maske Tarifi
Siyah nokta temizleme ürünleri için evinizde oldukça basit ve pratik tarifleri uygulayabilirsiniz. Bu tarifler sayesinde hem cildinizi besler hem de güzellik için servet ödemenize gerek kalmaz. En çok tavsiye edilen siyah nokta temizleme maskesi tarifi ise şu şekildedir;

  • 1 yemek kaşığı yulaf ezmesi (yulaf unu), 1 kaşık yoğurt, yarım limon ve bir kaşık zeytinyağını iyice karıştırın.
  • Hazır hale gelen maskeyi, 5 – 10 dakika dinlendirin.
  • Bekleme süresinde cildinizi iyice temizleyin ve kurulayın.
  • Ardından cildinize maskeyi uygulayarak 30 dakika kadar bekleyin ve maskeyi temizleyin.
Bu tarif oldukça besleyici olması nedeniyle birçok kişinin tercihi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tarifi uyguladıktan sonra cildinizdeki büyük değişime oldukça kısa bir süre içinde tanık olabilirsiniz.

Siyah Noktalara Kesin Çözüm Yöntemleri Tıklayın !

Siyah Noktalar İçin Jelatin Maskesi Tıklayın !

Sivilce Nasıl Geçer, Ne Yapmalı? Tıklayın !

Parlak Ve Porselen Gibi Cilt İçin Maske Tarifleri Tıklayın !