Sivrisinek Isırığına İyi Gelir Mi? 5 Acil Çözüm

Sivrisinek ısırıkları zararsız olabilir, ancak bu kötü şişlikler kaşındırır ve bazen ağrılı olabilir. Mutfağınızda sivrisinek ısırığı ile savaşmanıza yardımcı olacak ne kadar çok şey bulabildiğinize şaşıracaksınız. Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir acil çözümler makalemizde sizlerle...


İşte sivrisinek ısırıklarını tedavi etmek için 5 kolay ev çözüm ilaçları​


1. Buz​

sivrisinek_isirigi_buz_iyi_gelir_mi.jpg
Buz iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Buzu doğrudan cildinize koymayın, bunun yerine bir poşet kullanın ve etkilenen bölgeye 10-15 dakika nazikçe koyun. Cildinizle buz arasına el bezi gibi bir bariyer de koyabilirsiniz, böylece buzu ısırık üzerinde daha uzun süre bırakabilirsiniz.

2. Aloe Vera​

sivrisinek_aloe_Vera_kasinti.jpg
Aloe Vera, doğal bir antiseptik görevi görür. Kaşıntı ve şişliği azaltır ve daha hızlı iyileşmeye yardımcı olur. Ayrıca güneş yanığı için iyi bir tedavidir. Bitkinin sert kabuğunu soyun ve jeli çıkarın. Jeli yaklaşık 10-15 dakika soğutun ve ardından cildinize sürün.


3. Limon Suyu​

limon_suyu_sivrisinek_isirigina_iyi_gelir_mi.jpg
Limonlar, anti-inflamatuar ve anestezik özellikleri ile bilinir. Şişliği ve ağrıyı azaltmaya yardımcı olurlar. Sadece bir limonu dilimleyin ve etkilenen bölgeye sürün. Ayrıca limon suyu ve ezilmiş fesleğen ezmesi yapabilir ve yatıştırıcı bir etki için uygulayabilirsiniz. Nane yapraklarını da kullanabilirsiniz, serinletici hisleriyle bilinirler.

4. Kabartma tozu ve elma sirkesi​

kabartma_tozu_elma_sirkesi_sinek_isirigi.jpg
Doğada alkali olan kabartma tozu, etkilenen bölgenin pH seviyelerini nötralize eder ve sivrisinek ısırıklarının neden olma eğiliminde olduğu kaşıntıyı gidermeye yardımcı olur. Bir çay kaşığı kabartma tozunu suda eritin ve macun kıvamında etkilenen bölgeye uygulayın. 10-20 dakika bekletin ve ardından ılık su ile yıkayın. Elma Sirkesi, diğer sirkelerden daha az asidiktir ve aynı zamanda doğal pH seviyelerinin geri kazanılmasına yardımcı olur. Rahatlamak için cildinize sürün.

5. Soğan veya sarımsak​

sogan_sarimsak_sivrisinek_isirigi.jpg
Bu keskin bileşenler, şişliği azaltmaya ve kaşıntıyı yatıştırmaya yardımcı olur. Ayrıca, güçlü aroması böcekleri ve sivrisinekleri uzak tutabilir. Etkilenen bölgeye kıyılmış soğan veya sarımsak sürün, birkaç dakika bekletin ve sonra yıkayın.