Alt göz kapağı ya da üst göz kapağının şişmesi durumu, şişmiş gözler olarak nitelendirilir. Genellikle alt göz kapağı şiştiğinde, gözlerin yapı ve görünümü farklılaşmaktadır. Kişinin uykusuz kaldığı ya da çok fazla uyuduğu için göz kapaklarının şiştiği düşünülür.

Gözlerin şişme nedeni, uyku problemleri, alerjen durumlar veya hava değişikliği gibi nedenlerle, aşırı yorgunlukla bağlantılı olabilir.


Şişmiş Göz Kapakları
Şişmiş Göz Kapaklarına Pratik Çözümler
Göz altlarındaki morluklar ve koyu renkli görünümü nedeni, kan damarlarıyla alakalıdır. Sabah sıcak buhar uygulaması yapmak, şiş göz kapaklarının hızla düzelmesine yarayabilmektedir.

Salatalık kompresi uygulamak, soğuk su ile yıkamak göz kapaklarındaki şişliklerin hızla inmesine olanak sunar. Uzun süreli ekrana bakmak, bilgisayar başında uzun süre çalışmak, uzun süre kitap okumak, cep telefonlarına uzun süre bakmak, gözleri yoran ve göz kapaklarının uyku esnasında şişmesine neden olan faktörlerdir.

Sabit bir ekrana uzun süre bakıldığında, göz kırpmak dışında gözler fazla çalıştırılmaz. Uykuda rüya esnasında bile hareket halinde olan gözler, ekrana bakarken hareketsiz kaldığı için şişer. Gözün yorulması, hareketsizlikle alakalıdır. Zira sadece ekranlar değil kitap okumakta hemen hemen aynı etkiyi bırakır.

  • Uykusuz kalmamaya özen gösterin
  • ışıksız ortamda uyuyun
  • Uyumadan önce tuzlu gıdalar tüketmeyin
  • Yüzünüzü daima ılık suyla, şiştiği zaman soğuk suyla yıkayın
  • Yastığınızın yüksek olmasına özen gösterin
Demir eksikliği, göz kapaklarının şişmesine neden olur. Dolayısıyla demir bakımından zengin beslenme alışkanlıkları edinin.


Şişmiş Göz Kapakları
Göz Şişkinliği Nasıl Giderilir? Tıklayın !

Göz Altı Morlukları 13 Adımda Nasıl Geçer? Tıklayın !

Göz Çevresi Bakımı Hakkında Herşey Tıklayın !

Göz Altındaki Morluklara Doğal Çareler Tıklayın !