Uçucu Yağlar Nasıl Kullanılır?

Uçucu yağlar doğrudan cilde uygulanabilir veya koku alma yoluyla (koklayarak) kullanılabilir.

Bir masaj tedavisi için topikal olarak kullanıldığında, seçtiğiniz yağı altı çay kaşığı taşıyıcı yağ ile seyreltin; bu, güçlü uçucu yağın cildinizi tahriş etmesini önleyecektir. Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve badem yağı yaygın taşıyıcılardır.
ucucu_yaglar_nasil_kullanilir.jpg
Gün boyunca inhalasyon için, bileğinizin nabız noktalarına uçucu yağınızdan birkaç damla damlatın. Yağınızı yanınızda getirin ve gün boyunca tekrar uygulayın.

Üçüncü ve daha az yaygın bir uygulama yöntemi difüzyondur. Difüzöre taze su dökün ve evinizde veya ofisinizde hoş bir koku için yağınızdan birkaç damla ekleyin. Tazeliği sağlamak için suyu birkaç günde bir doldurun.

Kendi benzersiz uçucu yağlar karışımınızı yaratmak istiyorsanız, tamamlayıcı yağları bir tentür solüsyonunda birleştirebilirsiniz. Bununla birlikte, birlikte iyi çalışan yağları karıştırdığınızdan emin olmanız önemlidir. Karışımınızı denemeden önce bir aromaterapi uzmanına veya sertifikalı bir rehbere danışın.

Özet:
Uçucu yağlar tercihinize bağlı olarak topikal olarak veya solunarak uygulanabilir. Uçucu yağları kullanırken uygun güvenlik önlemlerini, özellikle de topikal uygulamayı seçerseniz taşıyıcı yağ ile seyreltmeyi izleyin.