Yıllardır birlikte tüketmeyi alışkanlık haline getirdiğiniz gıdalar vardır. Aynı anda sindirim sisteminize girdiğinde olumsuz sonuçlar ortaya çıkabilir. Birçok hastalığın gelişimini destekleyebilir.

sandwiich.jpg


Peynirli Sandviç ve Kahve

Peynir yüksek oranda kalsiyum içerir. Kahve ile birleşiminde kalsiyum emilmez. Kalp sağlığınızı koruyabilmek için peynirli sandviçlerin yanında beyaz ya da yeşil çay tüketebilirsiniz.

domates.jpg


Domates ve Salatalık


Bu besin tek başına son derece sağlıklı olmasına rağmen birlikte tüketildiğinde şişkinliğe neden olabilir. Gün içerisinde farklı saatlerde tüketebilirsiniz.

patates.jpg


Patates Kızartması ve Et


Patates yüksek oranda nişasta barındır. Et ise temel protein kaynağıdır. Yağda kızartılıp birlikte tüketildiklerinde mide yanması ve ekşimesine neden olur. Etin yanında patates kızartması yerine sağlıklı sebzeler tercih edebilirsiniz.

pasta.jpg


Makarna ve Kıyma

Makarna basit şeker içerir. Protein ile birleştiğinde ise şeker hastalığına davetiye çıkarabilir. Makarnayı sebze yemekleri ile birlikte tüketebilirsiniz.

seftali.jpg


Ananas ve Süt

Ekşi meyveler özellikle sabah saatlerinde süt ile birlikte tüketilmemelidir. Süt ile az şekerli meyveleri günün ilerleyen saatlerinde tercih edebilirsiniz.