Toz şeker işlenmiş bir şeker olduğu için tüketilmesi önerilmese de çok farklı alanlarda size fayda sağlayabilir. Bu yöntemlerden bazılarını daha önce duymuş olabilirsiniz ancak hiç duymadığınız yöntemlerde olacaktır.



Yaralar Tedavisi

Araştırmalar, yara üzerine serpilmiş granül şekerin, antibiyotikler ve diğer tedavi yöntemleri yardımcı olmadığında iyileşmeyi kolaylaştırdığını gösteriyor.



Dudak Fırçalayın

Parmağınızı suya batırın, sonra granül şekeri alın. Dudaklarınızı yavaşça dairesel hareketlerle masaj yapın. Kış aylarında severek uygulayacağınız bir yöntemdir.



Yüz Yıkama

1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı pirinç unu ve 1 çorba kaşığı sütten oluşan bir karışım hazırlayın. Temiz yüzünüze uygulayın ve 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Kurumaya bırakın, sonra soğuk su ile yıkayın. Cildinize doğal bir canlılık kazandıracaktır.



Vücut Peelingi

Bu, evde kolayca ve uygun bütçeyle hazırlayabileceğiniz en basit peelinglerden biridir. Katı şeker parçacıkları cildinizi çok hassas bir şekilde temizler.



Raf Ömrünün Uzatılması

Kurabiyeleri daha uzun süre taze tutmak için, birkaç şeker küp koyun. Paketin ya da şişenin ağzını kapatın.



Ayak Tabanlarını Yumuşatmak İçin

Şeker ve nane yağı karışımı, ayaklarınız için mükemmel bir yumuşaklık sağlar. Şeker ölü cilt hücrelerinden arındırır. Yağ, topuklarınızı nemlendirir ve yumuşatır.



El Temizleyicisi

Ellerinizi motor yağıyla veya kolayca çıkartılamayan başka bir leke varsa şeker kullanabilirsiniz. Herhangi bir yağ ile karıştırın ve bu karışım ile ellerinizi yıkayın.



Leke Çıkarıcı

Şeker çim lekelerini çıkarmanızda yardımcı olabilir. Lekeye şeker serpin 1 saat bekletin. Sonrasında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.



Çiçeklerin Ömrünün Uzatılması

Şeker çiçekleri taze tutmaya yardımcı olabilir. Yarım litre suya 3 çorba kaşığı şeker ve 2 çorba sirkesi ekleyin. Şeker çiçek saplarını korur ve sirke bakteri üremesini engeller.



Böcek Sokmaları İçin

Bir böcek ısırmasından sonra, etkilenen bölgeye biraz şeker sürün. Zehri dışarı çıkarmaya ve şişmeyi önlemeye yardımcı olur.