Toz şeker işlenmiş bir şeker olduğu için tüketilmesi önerilmese de çok farklı alanlarda size fayda sağlayabilir. Bu yöntemlerden bazılarını daha önce duymuş olabilirsiniz ancak hiç duymadığınız yöntemlerde olacaktır.

sekerle_yara_tedavisi.jpg


Yaralar Tedavisi

Araştırmalar, yara üzerine serpilmiş granül şekerin, antibiyotikler ve diğer tedavi yöntemleri yardımcı olmadığında iyileşmeyi kolaylaştırdığını gösteriyor.

sekerle_dudak_fircalama.jpg


Dudak Fırçalayın

Parmağınızı suya batırın, sonra granül şekeri alın. Dudaklarınızı yavaşça dairesel hareketlerle masaj yapın. Kış aylarında severek uygulayacağınız bir yöntemdir.

sekerle_yuz_yikama.jpg


Yüz Yıkama

1 çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı pirinç unu ve 1 çorba kaşığı sütten oluşan bir karışım hazırlayın. Temiz yüzünüze uygulayın ve 5 dakika boyunca dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Kurumaya bırakın, sonra soğuk su ile yıkayın. Cildinize doğal bir canlılık kazandıracaktır.

sekerle_vucut_yikama.jpg


Vücut Peelingi

Bu, evde kolayca ve uygun bütçeyle hazırlayabileceğiniz en basit peelinglerden biridir. Katı şeker parçacıkları cildinizi çok hassas bir şekilde temizler.

sekerin_kullanim_alanlari.jpg


Raf Ömrünün Uzatılması

Kurabiyeleri daha uzun süre taze tutmak için, birkaç şeker küp koyun. Paketin ya da şişenin ağzını kapatın.

sekerle_ayak_bakimi.jpg


Ayak Tabanlarını Yumuşatmak İçin

Şeker ve nane yağı karışımı, ayaklarınız için mükemmel bir yumuşaklık sağlar. Şeker ölü cilt hücrelerinden arındırır. Yağ, topuklarınızı nemlendirir ve yumuşatır.

sekerle_el_temizleme.jpg


El Temizleyicisi

Ellerinizi motor yağıyla veya kolayca çıkartılamayan başka bir leke varsa şeker kullanabilirsiniz. Herhangi bir yağ ile karıştırın ve bu karışım ile ellerinizi yıkayın.

sekerle_leke_cikarma.jpg


Leke Çıkarıcı

Şeker çim lekelerini çıkarmanızda yardımcı olabilir. Lekeye şeker serpin 1 saat bekletin. Sonrasında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.

sekerle_cicek_bakimi.jpg


Çiçeklerin Ömrünün Uzatılması

Şeker çiçekleri taze tutmaya yardımcı olabilir. Yarım litre suya 3 çorba kaşığı şeker ve 2 çorba sirkesi ekleyin. Şeker çiçek saplarını korur ve sirke bakteri üremesini engeller.

seker_bocek_sokmalarina_tedavi.jpg


Böcek Sokmaları İçin

Bir böcek ısırmasından sonra, etkilenen bölgeye biraz şeker sürün. Zehri dışarı çıkarmaya ve şişmeyi önlemeye yardımcı olur.