Saç kabarıklığının önlenmesi, dalgalı ve kıvırcık saçlara sahip bayanların ortak sorunudur. Saç modelleri arasında kabarık saçlar kimi zaman ön plana çıkmak açısından fayda verse de çoğu kadın iş hayatında ve gündelik yaşamda saçlarının kabarmasından ve düz bir görünümde olmamasından mustariptir. Uygulayacağınız basit yöntemler ve uygun ürünler ile saç kabarıklarınızın önüne geçebilir ve arzu ettiğiniz saç şekline kolayca kavuşabilirsiniz.

Kabarık Saçlara Uygun Saç Kesimi Nasıl Yapılmalıdır?
Kabarık saçların bakımı ve onarımına günlük hayatta dikkat etmekle birlikte kuaförünüzden isteyeceğiniz kabarık saçlara özgü modeller ile saçınızın kabarmasının önüne geçebilirsiniz. Saçlarının kabarmasını istemeyen birçok kadın kabarık saçlar nasıl kesilmeli sorusunun cevabını merak etmektedir. Kabarık saçlara sahip olmak her şeyden önce daha fazla bakımı gerektireceğinden saçınızdaki yıpranmış ve kırılmış saçların ayda en az bir kere kuaföre gidilerek uçlarının alınması gerekmektedir.

sac_kabarmasini_onlemek_icin_ne_yapmali-600x338.jpg


Yıpranmış saçlar nemin tutulmasını engellemekte ve saçınızın kabarmasına sebep olmaktadır. Kabaran saçlar için en uygun saç kesim modeli katlı kesim yaptırmaktır. Uzun saçlarda tercih edilen bu saç modeli saçların birbirine dolanmasının ve kabarmasının önüne geçmektedir. Günlük hayatta ve yaşantınızda saç kabarmalarının önüne geçmek için kesim dışında;

  • Saçınızı topuz yaparak kullanmak,
  • Saçınızda örgü ve tokalar kullanarak şekillendirmek
Saç kabarıklarının önüne geçmenize yardımcı olacak pratik çözümlerdendir.

Saçların Kabarmaması İçin Neler Yapılmalıdır?
Duş sırasında ve saçlarınızı kuruturken kullanacağınız saç kabarmasını önleyen ürünler ve kremler kabarık saçların düz bir görünüm kazanmasında sıklıkla tercih edilmektedir. Saç bakımı ve saçlarınızın kabarıklıklarının engellenmesi için;

sac_kabarmasi_nasil_onlenir-600x380.jpg


  • Saç kurutma makinesi yerine saçınızın kendiliğinden kurumasını sağlamak saçınızın elektriklenmesinin önüne geçer,
  • Yatarken pamuklu ve yastık kılıflarını tercih etmek saçınızın neminin korunmasına fayda sağlamakta, saçınızı nemli ve ahşap kalın uçlu tarakla taramak saçınızın kabarmasını önlemektedir.
  • Sıcak su saçın doğal yapısının korunması için olumsuz bir etkiye sahiptir. Saçları en az 2 günde bir ılık su ile yıkamak saçların kabarmasını engeller.
  • Saçınızı yıkarken ve şampuan kullanırken saçınızı karıştırmamak duş sonrasında saçın kabarmasının önüne geçerek saç tellerinin birbirine karışmasının önüne geçmektedir.
Saç kabarmasını önlemek için doğal yöntemler ile de saç bakımınıza katkı sağlayarak kabarık saçlardan kurtulabilirsiniz. En bilinen yöntemlerden olan saçları sirke ile yıkamak ve duş alırken durulama esnasında sirke kullanmak hem saçlarınızın parlak bir görünüme kavuşmasına hem de duştan sonra saçlarınızın kabarmasına engel olmaktadır. Gliserinli su ve Hindistan cevizi yağı gibi doğal yöntemlerle saçınız kabardığında müdahale etmek saç kabarıklığının önüne geçmekte ve saçlarınızın ihtiyacı olan besin ve nemin temin edilmesine fayda sağlamaktadır.

Saç Kabarması Nasıl Önlenir? Tıklayın !

Saçların Kabarmaması İçin Maske Tarifleri Tıklayın !

Banyo Sonrası Saçlarım Kabarıyor Diyorsanız Tıklayın !


Saç Şekillendiriciler (Maşa, fön …) Tıklayın !