Saçlarınızı ısıdan korumak ve kırılmaları engellemek için haftalık uygulamanız gereken bir maske tarifi hazırladık. Saçlara koruyucu kakao maskesi ile saç tellerinin nemi hapsetmesini sağlayabilirsiniz.

Saçlarınıza uyguladığınız işlemlerden sonra yeterli bakımları yapıyor musunuz? Sık sık kullandığınız yoğun ısı veren maşa, düzleştirici ya da kurutma makinaları saçı yorar ve yıpranmalara neden olur. Perma ya da brezilya fönü gibi kalıcı saç şekillendirme işlemleri ise saçın yapısında değişiklikler yarattığı için dökülmeler görülebilir. Tüm etkilerden saçı korumak için kakao yağından faydalanabilirsiniz. Yenileyici ve canlandırıcı etkisi ile kakao yağı ile hazırlanmış bir maske tarifi hazırladık. Bu maskesinin yeni saç çıkarma etkisinden de yararlanabilirsiniz.

kakao_yagi_sac_maskesi.jpg

Kakao Yağı Maskesi

2 çorba kaşığı kakao yağı

1 çorba kaşığı jojoba yağı

1 çorba kaşığı tatlı badem yağı

1 kapsül E vitamini

Hazırlanışı


Kakao yağı, jojoba yağı ve tatlı badem yağını bir kabın içine alın ve ısıtın. Ilık bir hale geldiğinde E vitamini kapsülünü ekleyin.

Oluşturduğunuz karışımı saç kök ve uçlarınıza masaj yaparak yedirin. Saçınızda en az 1 saat bekletin. Duşa girdiğinizde saçınızı ıslatmadan önce şampuanlamak yağ tabakasının daha kolay arınmasını sağlayacaktır.

Haftada bir defa bu maskeyi tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Ek Bilgi

Doğal saç ya da cilt maskelerini ilk uygulamanızda istediğiniz sonuçları alamayabilirsiniz. Maskeleri en az 1 ay süre ile uygulamayı unutmayın.