Saçlarınıza bakım yapmak için severek içtiğiniz siyah çayı kullanabilirsiniz. Saçı çayla yıkamanın faydaları nelerdir? Saçları kökten uca besleyen ve parlaklık kazandıran çayı inanılmaz yararlarını sıraladık.

Saçlarınızdaki donuk ve cansız görüntüden şikayet ediyorsanız sorunun cevabı bir bardak çayda olabilir. Saç sağlığının korunması için saçlarınıza uygulayabileceğiniz çayın saça faydaları nelerdir?

Çay içinde protein ve florür bulundurur. Saçların güçlü kalması için gerekli olan protein desteği verir. Saçlarınızı çay maskesi yapmak ya da çay ile durulayabilirsiniz.

cayla_sac_yikama.png

Saç Bakımında Çay Kullanımı

Saç köklerindeki iltihaplar ile savaşır.

Çay antioksidan özelliklere sahiptir ve saç köklerinde detoks etkisi yapar. Biriken kimyasalların atılmasına yardımcı olur.

Saça doğal bir parlaklık kazandırır ve matlaşmasını engeller.

Saçlarınızı yıkadıktan sonra durulama suyunuza biraz çay ekledikten sonra saçlarınızın daha yumuşak olmasını sağlayabilirsiniz.

Yıpranma ve kırılmaları azaltır. Saç sağlığının korunmasına yardımcı olur.

Saçın aşırı yağlanmasını engeller. Ph seviyesini dengeleme özelliği ile saçların daha uzun süre temiz kalmasını sağlar.

Kepek sorununa çözüm olarak kullanılabilir. Saç köklerinizi çay ile duruladığınızda kepek oluşumunu engelleyebilirsiniz.

Saçlarınıza haftalık olarak çay maskesi uygulayabilirsiniz.

Çay Maskesi

2 çorba kaşığı demlenmiş çayı saç köklerinize masaj ile uygulayın. 5 dakika bekletin ve saçlarınızı şampuanla yıkayın. Saç kremi uygulayın.