Çiğ beslenme diyeti olarak bilinen Raw Food sistemi, vegan beslenme programlarına uygundur. Sebze ve meyvelerin çiğ olarak tüketildiği yöntemlerden biri olarak, son dönemlerde oldukça popülerdir.

Raw Food, aşırı kiloların hızla giderilmesi, hızlı yağ yakımı, zayıflama ve kilo kontrolü için uygulanabilir. Sağlıklı beslenme temasıyla, pişirilmemiş ürünler kullanılıyor.

Raw Food Diyeti Nasıl Yapılır?
Isı işlemi uygulamadan, pişirilmeden tüketilen sebzelerdeki, besin değerleri korunarak tüketim sağlanıyor. Sağlıklı beslenme alışkanlığı sağlayan Raw Food diyetinde, hızlı kilo verme sağlanıyor.

Çiğ sebzeler ve taze meyveler ile yağ yakımı sağlanırken, metabolizma hızlandırılıyor. Bu diyet türünde amaç, ölü hücreler değil canlı hücrelerle beslenmek olarak sunuluyor.

Bu diyet türünde et ve ürünleri yer almamaktadır. Genellikle tüm diyetlerde bulunan protein gıdası et, çiğ beslenme diyet listesinde bulunmamaktadır. Iki farklı şekilde sunulan Raw Food diyetinde et tüketmeyen ve sınırlı miktarda et tüketen gruplardan oluşuyor.

47ºC ve altındaki sıcaklıklarda kalan besinler, çiğ besinler olarak nitelendiriliyor. Vegan gruptaki kişiler ise yalnızca sebze ve meyve türleriyle besleniyor.

raw_food_vegan_diyeti_kilo_verme-600x401.jpg


Çiğ Beslenme Diyeti Tıklayın !

Raw Food Diyeti Nasıl Yapılır? Neler Yenir?

Raw Food Diyeti Yapanlar İçin Tıklayın !

Vejeteryan Diyeti İle Haftada 2 Kilo Verme