Plaj makyajının nasıl yapıldığı merak ediyorsanız sizler için derlediklerimize göz atabilirsiniz.

Plaj makyajı deyince aklınıza öyle düğüne gider gibi ağır bir makyaj gelmesin. Güneşten bronzlaşmaya başlayan cildinizi daha bir ön plana çıkaran ve güzelliğinize güzellik katan bir makyajdan bahsediyoruz.

Plaj makyajınızın özelliği yüzünüzde hem varmış hem de yokmuş hissi uyandırması. Cildinizin deniz suyundan dolayı soluk görünmesinin önüne geçmek için plaj makyajını bizce uygulamalısınız. Peki ya nasıl mı yapılıyor? O halde doğal plaj makyajının nasıl yapıldığını birlikte inceleyelim.
plaj-makyaji-nasil-yapilir-1.gif


· Plaj makyajınıza başlamak için hem güneş koruyucu hem de fondöten özellik gösteren bir ürün kullanmalısınız. Sadece fondöten kullanırsanız yüzünüz güneşten etkilenebilir. O nedenle renkli güneş koruyucular işinize yarayabilir. Plaj makyajı yaparken öyle kalın yapılı fondötenlerden kaçının. Yüzünüzde kalın bir tabaka oluşturmanın anlamı yok.

· Gözlerinize daha bir çekicilik katmak için jel far ideal olabilir. Hem uzun süre göz kapaklarınızda kalır hem de bronz teninizle uyum içinde olur.

· Maskaranızın ilk denize girişinizde akmasını istemiyorsanız sudan etkilenmeyen maskara seçimi yapmalısınız.
plaj-makyaji-nasil-yapilir-2.gif


· Güneş koruyucuyu sadece fondöten olarak değil dudaklarınız için de kullanmalısınız. Yani güneş koruyucu içeren dudak balmı ile dudaklarınızı güneşten ve deniz suyundan rahatlıkla koruyabilirsiniz.

· Plaj makyajının en çok tercih edilenleri arasında yer alan suya dayanıklı bronzlaştırıcı pudra ile deniz keyfinize keyif katabilirsiniz.

Siz plaj makyajınızı nasıl yapıyorsunuz?

Editör: Neşe Akbaş