Kağıt yemek hangi vitamin eksikligi?

Kağıt yeme davranışı genellikle bir vitamin eksikliği ile ilişkili değildir. Bu davranışın nedenleri arasında, psikolojik veya duygusal sorunlar, kaygı veya stres, beslenme bozuklukları veya bir yeme bozukluğu olabilir.

Bununla birlikte, kağıt yeme davranışı uzun vadede sağlık problemlerine neden olabilir. Yabancı maddelerin (kağıt, toprak, çimento, vb.) tüketilmesi, mide ve bağırsak problemlerine, diş ve ağız problemlerine ve besin emiliminde azalmaya neden olabilir.

Eğer kağıt yeme davranışı gözlemleniyorsa, altta yatan nedeni belirlemek ve uygun tedavi planlarını belirlemek için bir sağlık uzmanıyla görüşmek önemlidir.


Çocuğun Kağıt Yemesi Normal Midir, Sebebi Nedir?​

cocuklarin_kagit_yemesi_pika_sendromu.jpg
Çocuğun kağıt yemesi normal bir davranış değildir. Aynı zamanda bu durum çocuğun merak duygusundan kaynaklanan bir durum da değildir. Çocuğun birden fazla kere kağıt yerken görülmesi, çocukta Pika sendromu olduğunun habercisidir. Pika sendromu ise, bir çeşit davranış bozukluğudur ve Türkiye’de en çok Orta Anadolu Bölgesi’nde görülür.

Pika sendromu çocuklarda ve yetişkinlerde; kil, toprak, bez, boya, kül, kağıt, kahve, kum, kireç ve sünger gibi maddeleri yeme isteğinin oluşması sonucu ortaya çıkar. Tekrar etme riski olan bir sendromdur. Çocukta sürekli yabancı maddeleri yeme dürtüsüne neden olur.


Pika Sendromunun Etkileri ve Sebepleri Nelerdir?​


Pika sendromu çoğu zaman başta demir olmak üzere; demir, çinko ve bakır eksikliğinden ortaya çıkabilir. Bu maddelerin eksikliği gelişim geriliğine neden olur ve ayrıca Pika sendromuna yakalanmış bir çocukta kansızlık da vardır.

Beslenme bozukluğu, özellikle boya yiyen çocuklarda kurşun birikimi ve sindirim sistemi problemleri de Pika sendromuna yakalanan çocukların başına gelebilecek problemlerdendir.