Bu kış mevsiminde cildinizi ferahlatıcı portakallı yüz bakımıyla şımartın. Bu kış mevsiminde taze ve sulu portakalları cilt bakım rutininize ekleyerek en iyi şekilde yararlanın. Portakallar, cildimize birçok yönden fayda sağlayabilecek C ve A vitamini ile doludur.

Portakalların cilt bakım malzemelerinin hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmasının birçok nedeni vardır. Portakalların cilt parlatıcı ve detoksifiye edici özellikleri vardır. Cildiniz için portakal kullanmak, sağlıklı ve parlak bir cilt vermenize yardımcı olabilir. Portakalları güzellik rutininizin bir parçası haline getirmenin kolay bir yolu da portakallı yüz bakımı yapmaktır. Bu yüz bakımı sadece birkaç malzeme kullanarak evde yapabilirsiniz.

Evde Portakal Yüz Bakım Maskesi Nasıl Yapılır?​


1. Adım Portakal + Bal Yüz Temizleyici Maske Tarifi​


Bu turuncu yüz temizleyici ile cildinizin gözeneklerinde biriken kirleri temizleyebileceksiniz. Ayrıca portakalların cilt aydınlatma özellikleri vardır ve bu temizleyici yüzünüzü çok daha parlak gösterecektir.

Gerekli Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 1 tatlı kaşığı bal
Talimatlar: Bir kapta, her iki malzemeyi de karıştırın. Yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 5 dakika beklettikten sonra temiz bir bez kullanarak yüzünüzü silin.

2. Adım Portakal Peeling Maskesi​

portakal_suyu_yuz_maskesi_tarifi.jpg
Cildinizi pul pul dökmenin zamanı geldi ve bunun için bir ovalamaya ihtiyacınız var. Bu turuncu yüz peelingi, ölü deri katmanlarını temizlemenize ve cildinizi daha da aydınlatmanıza yardımcı olacaktır.

Gerekli Malzemeler
  • 1 yemek kaşığı Portakal Suyu
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan Cevizi Yağı
Talimatlar: Bir kapta, tüm malzemeleri karıştırın. Yüzünüzü nemlendirin ve ardından yüzünüzden boynunuza kadar tamamına uygulayın. Dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın. Bu yüz peeling maskesini yaklaşık 5 dakika yüzünüzde tutun. Yüzünüzü normal suyla yıkayın.

3. Adım Yüzünüzü Buharlayın​

portakal_peeling_tarifi.jpg
Bu evde yüz bakımının en iyi sonuçları için yüzünüzü buharlamayı unutmayın. Temiz bir havluyu ılık suya batırın ve yüzünüze koyun. Bu, yüzünüzün gözeneklerini yumuşatacak ve kirleri gevşetecektir.

4. Adım Portakal Yüz Kremi Tarifi​

evde_portakalli_yuz_kremi_tarifi.jpg
Şimdi yüzünüze güzel bir masaj yapmanın zamanı geldi. Yüzünüze masaj yapmak cildinizi detoksifiye etmeye ve daha parlak görünmesini sağlamaya yardımcı olacaktır.

Gerekli Malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı portakal suyu
  • 2 çay kaşığı Aloe Vera Suyu

Talimatlar: İki malzemeyi karıştırıp yüzünüze masaj yapın. Yukarı doğru hareketlerle masaj yaptığınızdan emin olun. Boynunuzu unutmayın. Krem cilde emildikten sonra temiz bir bezle silin.

5. Adım Portakal Yüz Maskesi Tarifi​


Son olarak, cildinizi turuncu bir yüz maskesi ile şımartın. Bu, cildinizi pürüzsüzleştirmeye ve çok daha tazelenmiş hissetmenize yardımcı olacaktır.

Gerekli Malzemeler
  • 2-3 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yemek kaşığı Sandal Ağacı Tozu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı Süt
Talimatlar: Bir kapta, tüm bu malzemeleri karıştırın. Tüm yüzünüze ve boynunuza uygulayın. 20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. En iyi sonucu almak için bu yüz bakımını evde yaptıktan sonra 24 saat boyunca herhangi bir yüz ürünü uygulamaktan kaçının.
portakal_maskesi_tarifi.jpg

Portakal İle Yüz Bakımı Yapmanın Faydaları​

  1. Portakalda bulunan A ve C vitamini cildinizi aydınlatmaya yardımcı olur. Pigmentasyon veya koyu lekeleriniz varsa, bu yüz bakımı yardımcı olacaktır.
  2. Portakalda bulunan E vitamini, cildiniz için bir antioksidan görevi görür. Cildin yaşlanmasını engeller, cildinizin çok daha genç görünmesini sağlar.
  3. Portakal suyunda bulunan sitrik asit, doğal bir ağartıcı görevi görür. Renginizi doğal olarak açmak istiyorsanız, bu yüz bakımı iyi bir seçenek olabilir.
  4. Portakal yüz maskesi, etkili ve bütçe dostu bir seçenektir. Cildiniz üzerinde hiçbir yan etkisi olmayan tüm doğal malzemeler kullanılarak yapılabilir.

Bu yüz bakımını yapmayı denerseniz, deneyimlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın.
  • Muhteşem
Reactions: ASSOSyal