Evin en önemli alanlarından biri olan mutfağını yenilemek isteyenlerin bilmesi gerekenleri sizin için hazırladık. Mutfak dekorasyonunda mutfak dolabı, yemek masası gibi mobilyalarda değişiklik yapmak istiyorsanız önerilerimiz var.

Mutfaklarınızda ister küçük isterseniz de büyük değişiklikler yapabilmek için bilmeniz gerekenler var. Renk uyumunun ve görsel bütünlüğün sağlanması, güvenlik için doğru konumlandırmaların yapılması gibi konularda neler yapabilirsiniz?

mutfak_dekorasyonu_yenileme (2).jpg


Mutfak Dekorasyonunda Neler Önemlidir?


Tezgahınızın üzerinde bakteri oluşumunu engellemek için kırık ya da çizik alanları doldurun. Yeni bir tezgah almak istiyorsanız çizilmeleri engelleyen modelleri tercih edin.

Mutfakların hijyenik görünmesi için açık renkli tasarımları kullanabilirsiniz.

Mutfak dolaplarınızın mutfaktaki diğer mobilyalar ile uyumlu olması genel görüntünün estetik durmasını sağlar. Mutfakta dağınık bir görüntü oluşturmaz.

Tezgahınızın üzerinde elektronik aletlerin bulunmaması gerekir. Dolaplarınızda yeterli yer yoksa küçük bir dolap eklemelisiniz. Elektronik aletler güvenlik açısından sorun oluşturabilir.

Mutfağınız için yeterli havalandırma sisteminin sağlandığından emin olmalısınız.

Dekorasyona başlamadan önce su ve elektronik tesisatını kontrol edin.

Mutfak dekorasyonlarında aydınlatma önemli bir noktadır. Doğal ışık yeterli değilse yapay aydınlatıcılar kullanmanız gerekir.

Dekorasyonda bütünlük sağlamak için bulaşık makinanızı gizleyen kapak yaptırın.

Mutfak aksesuarlarınızın seçimlerinde kaliteli ürünler kullanın. Buhar ve sıcak havanın etkisi ile bozulmayacak aksesuarlar tercih etmelisiniz.

Seçtiğiniz yemek masasının kullanışlı olması gerekir. Mutfak ölçülerinize uygun seçimler yaptığınızda yıllarca kullanabilirsiniz.