Gebelik döneminiz kış ayların denk geliyorsa dikkatli olmanız gerekir. Kış hamilelerinin mutlaka bilmesi gerekenler nelerdir? Hamilelikte bağışıklığı güçlendirmek için neler yapılması gerekir?

Hamilelik döneminde anne adaylarının bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekir. Grip, nezle ve soğuk algınlığından korunması gereken anne adaylarının kışın hastalanmamak ve vücut sağlığını korumak için bilmesi gerekenler vardır.



Mevsim Sebze ve Meyveleri

Hamilelikte aşerme dışındaki taze mevsim meyve ve sebzeleri ile beslenmeniz gerekir. Ziraii ilaç içermeyen ve iyi yıkanmış besinleri tüketebilirsiniz. Taze meyve suları ile vitamin ihtiyacınızın önemli bir bölümünü karşılayabilirsiniz.

Temiz Havaya Çıkın

Havanın çok soğuk olmadığı günlerde güneşten ve oksijenden faydalanmak için hafif ve orta tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz. Yorulduğunuzda ya da üşüdüğünüzde geri dönün.

Süt İçin

Süt güçlü bir protein kaynağıdır. Bebeğinizin gelişimi ve sizin sağlığınız için önemlidir. Gün içinde ya da akşam yatmadan birkaç öncesinde süt içebilirsiniz. Sütünüzü tatlandırmak için bir tatlı kaşığı bal ya da bir muz ekleyebilirsiniz.

Hastalıklardan Korunun

Dışarıdan eve geldiğinizde ellerinizi mutlaka dezenfekte edin. Hasta olan kişiler ile aynı ortamda bulunmayın. Grip virüsü kapalı ortamlarda hava yoluyla bulaşabilir. Evde grip biri varsa maske kullanmayı deneyebilirsiniz.

Akşam Duş Alın

Duştan sonra saçınız iyi kurumadan dışarı çıkmamalısınız. Kurutma makinası kullansanız da köklerini nemli kalabilir ve üşütmenize neden olabilir. Akşam saatlerinde duş aldığınızda saçlarınız sabaha kadar tamamen kurumuş olacaktır.

Kuruyemiş Tüketin


Sağlıklı yağ ve vitaminler içere kuruyemişleri doğru porsiyonlar ile tüketebilirsiniz. Badem, fındık, kaju, kuru meyvelere ara öğünlerinizde yer verebilirsiniz.

Kalorifer Peteklerini Temizleyin

Günün önemli bir kısmını geçirdiğiniz kapalı ortamlarda kalorifer peteklerinin temiz olmasına özen gösterin. Düzenli olarak fazla tozu alın ve gerekli durumlarda profesyonel olarak bakım yaptırın.