Bitkisel yöntemlerle kırışıklığı giderebilmek için uygulanması gerekenlerden bazıları şunlardır:

  • Portakal suyunu kırışıklıkların olduğu bölgelere sürmek
  • Birkaç damla Hint yağını kırışıklıkların olduğu bölgelere sürmek
  • Avokadonun posasını kırışıklık olan bölgelere sürmek
  • Salatalık dilimlerini özellikle göz çevresi olmak üzere kırışıklık olan bölgelere koymak
Kırışıklığı Azalttığı Kanıtlanmış Olan Yöntemler
Kırışıklığı azalttığı kanıtlanmış olan yöntemler şunlardır:

  • Ultraviyole ışınlar cildin dış katmanına zarar verici etkiye sahiptirler. Dolayısı ile cildin nem dengesini korumasını da engellerler. Bu ışınları güneş ışınlarından aldığımız için; güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
  • Sigara içerken yapılan emme hareketi, ağız çevresinde kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Aynı zamanda cildin temizliği için de bir tehlikedir. Ciltte zehirli maddelerin birikmesine neden olduğundan; cilt elastikiyetini kaybeder. Bu yüzden de cilt yenilenmez ve bu cildin yaşlanmasına neden olur. Bunun olması için illa kişinin kendisinin sigara içmesi gerekmez. Çevresinde sigara içildiğinde de aynı durum oluşur.
  • Cildin temiz ve gözeneklerinin açık olabilmesi için cildi ölü derilerden düzenli olarak temizlemek gereklidir. Bu da cildin daha genç olmasını sağlar.
  • Düzenli ve verimli uyku cilde iyi gelmektedir. Düzensiz uykunun harekete geçirdiği kortizol hormonu hücre yapılanmasını bozduğundan ve stresi arttırdığından cilde iyi gelmez. Dolayısı ile uykuya önem verilmelidir.
  • Göz çevresinde oluşan kırışıklıkları engellemek amacı ile; kişinin gözü bozuk ise numaralı gözlük takmalıdır, güneşten rahatsız olduğu için gözünü açamıyor ise güneş gözlüğü takmalıdır. Gözünü kısarak etrafa bakmaması göz çevresinin kırışıksız kalabilmesi adına önemlidir.


Cildin Sağlıklı Olabilmesi İçin Ne Yapılmalıdır?
Cildin sağlıklı olabilmesi için beslenme alışkanlığı önemli bir ölçüttür. Özellikle A, E ve C vitamini bakımından zengin olan besinler tüketilmelidir. Ayrıca sıvı tüketimi fazla olmalıdır. Günde 8 bardak su içilmelidir.

Yüz Kırışıklıkları İçin Evde Maskeler Tıklayın !

Kırışıklıkların Giderilmesi İçin Etkili Kakao Maskesi Tarifi Tıklayın !

Kırışıklıkları Yok Eden Yoğurt ve Karbonat Maskesi Tarifi Tıklayın !


Kırışıklıkları artıran hareketler… Tıklayın !