Bitkisel yöntemlerle kırışıklığı giderebilmek için uygulanması gerekenlerden bazıları şunlardır:

  • Portakal suyunu kırışıklıkların olduğu bölgelere sürmek
  • Birkaç damla Hint yağını kırışıklıkların olduğu bölgelere sürmek
  • Avokadonun posasını kırışıklık olan bölgelere sürmek
  • Salatalık dilimlerini özellikle göz çevresi olmak üzere kırışıklık olan bölgelere koymak
Kırışıklığı Azalttığı Kanıtlanmış Olan Yöntemler
Kırışıklığı azalttığı kanıtlanmış olan yöntemler şunlardır:

  • Ultraviyole ışınlar cildin dış katmanına zarar verici etkiye sahiptirler. Dolayısı ile cildin nem dengesini korumasını da engellerler. Bu ışınları güneş ışınlarından aldığımız için; güneşe uzun süre maruz kalmaktan kaçınılmalıdır.
  • Sigara içerken yapılan emme hareketi, ağız çevresinde kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Aynı zamanda cildin temizliği için de bir tehlikedir. Ciltte zehirli maddelerin birikmesine neden olduğundan; cilt elastikiyetini kaybeder. Bu yüzden de cilt yenilenmez ve bu cildin yaşlanmasına neden olur. Bunun olması için illa kişinin kendisinin sigara içmesi gerekmez. Çevresinde sigara içildiğinde de aynı durum oluşur.
  • Cildin temiz ve gözeneklerinin açık olabilmesi için cildi ölü derilerden düzenli olarak temizlemek gereklidir. Bu da cildin daha genç olmasını sağlar.
  • Düzenli ve verimli uyku cilde iyi gelmektedir. Düzensiz uykunun harekete geçirdiği kortizol hormonu hücre yapılanmasını bozduğundan ve stresi arttırdığından cilde iyi gelmez. Dolayısı ile uykuya önem verilmelidir.
  • Göz çevresinde oluşan kırışıklıkları engellemek amacı ile; kişinin gözü bozuk ise numaralı gözlük takmalıdır, güneşten rahatsız olduğu için gözünü açamıyor ise güneş gözlüğü takmalıdır. Gözünü kısarak etrafa bakmaması göz çevresinin kırışıksız kalabilmesi adına önemlidir.
alin_yuz_kirsiklik_bitkisel_yontemler-600x399.jpg


Cildin Sağlıklı Olabilmesi İçin Ne Yapılmalıdır?
Cildin sağlıklı olabilmesi için beslenme alışkanlığı önemli bir ölçüttür. Özellikle A, E ve C vitamini bakımından zengin olan besinler tüketilmelidir. Ayrıca sıvı tüketimi fazla olmalıdır. Günde 8 bardak su içilmelidir.

Yüz Kırışıklıkları İçin Evde Maskeler Tıklayın !

Kırışıklıkların Giderilmesi İçin Etkili Kakao Maskesi Tarifi Tıklayın !

Kırışıklıkları Yok Eden Yoğurt ve Karbonat Maskesi Tarifi Tıklayın !


Kırışıklıkları artıran hareketler… Tıklayın !