Karbonat leke çıkarma, cildi beyazlatma, ölü derilerden kurtulma ya da saç bakımlarında kullanılan bir malzemedir. Karbonatın güzellik ve saç bakımında kullanımı nasıl yapılır? Cilde ve saça karbonat kullanmadan önce nelere dikkat edilmesi gerekir?

Doğal güzellik bakımlarının vazgeçilmezleri arasında yer alan karbonat hangi cilt bakımlarında kullanılır? Karbonat kullanmadan önce nelere dikkat etmelisiniz?

Karbonatın Cilt ve Saç Bakımında Kullanımı

karbonat_kullanim_alani.jpg


Ölü Deriler İçin Peeling

Bir tatlı kaşığı karbonatı iki çorba kaşığı zeytinyağı ya da tatlı badem yağı ile karıştırın. Cildinize hafif masaj ile uygulayın. Ilık su ile temizleyin. Haftada bir defa ölü derilerden kurtulmak ve gözenekleri temizlemek içi bu maskeyi kullanabilirsiniz.

Dişleri Beyazlatmak İçin

Bir çay kaşığı karbonatı birkaç damla limon ile karıştırın. Dişlerinize uygulayın. Alüminyum folyo ile dişlerinizi kapatın. 5 dakika bekledikten sonra diş macunu ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Bu uygulamayı haftada bir defa yapmak yeterli olur. Çok sık tekrarlamanız diş minesinin zarar görmesine neden olabilir.

karbonatla_cilt_beyazlatma.jpg


Cildi Beyazlatmak İçin

Bir çay kaşığı karbonat, bir çorba kaşığı yoğurt ve bir tatlı kaşığı balı karıştırın. Cildinize maske olarak uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile cildinizi temizleyebilirsiniz. Haftada bir defa bu maskeyi tekrarlayabilirsiniz.

Saçlara Detoks Yapmak İçin

Saç derisinde kimyasal içeren ürünler çabuk yağlanma sorununa neden olabilir. Şampuan ve saç bakım maskeleri kalıntılarından kurtulmak için bir tatlı kaşığı karbonat ve 2 çorba kaşığı şampuanı karıştırın. Saçlarınızı karışımla haftada bir defa yıkayabilirsiniz. Yağlanmayı kontrol altına alma özelliği bulunan karbonat saç köklerinizin ferahlamasını sağlayacaktır.

Cildinizde Karbonat Kullanmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Cildinizde açık yara ve iltihaplı sivilce varsa karbonat içeren maskeleri kullanmayın.

Hassas ve ince cilt deriniz varsa el bileğinizin iç kısmına maskeyi uygulayın ve 5 dakika bekleyin. Kaşınma ya da kızarıklık oluşmazsa cildinizde kullanabilirsiniz.

Hassas yapılı göz ve dudak çevresinde kesinlikle karbonat kullanmayın.

Karbonatı haftada bir defa kullanmanız yeterli olur. Sık kullanmak ise ciltte tahrişe neden olabilir.

Basit ve Etkili Karbonat Peelingi için Tıklayın !
Koltuk Altı ve Dirsek Kararmasını Hemen Geçiren Tarif için Tıklayın !
Büyük ve Ağrılı Sivilcelere Doğal Çözüm için Tıklayın !