Yüksek gelen elektrik faturaları aileler için can sıkıcı bir durumdur. Aslında bu kadar harcamadık diye düşünüyor olabilirsiniz. Siz o sırada kullanmadığınız televizyonunuzun elektrik harcadığını biliyor muydunuz?

Kapalı Durumda Bile Elektrik Harcayan Ev Aletleri



Telefonunuzu Şarj Etmediğinizde Prizde Kalması
Sokette kalan bir şarj cihazı, bağlı herhangi bir cihaza bağlı olmadığında dahi enerjiyi kullanmaya devam ediyor. Kullandığı güç yüksek değildir.



Tv Alıcısı
Çoğu insan televiyonu kapatmanın yeterli olduğunu düşünse bile digital televizyon alıcıları enerji harcamaya devam eder. Televizyonu kapattığınızda tv alıcınızıda kapatın.



Televizyon

Kapatma düğmesine basarak kapanan ekran aslında televizyonu bekleme modunda bırakır. Elektirik harcamaması için fişten çekin.


Bilgisayarlar
Kapattsanız bile televizyon ile benzer bir durum göstererek fişte olduğu için çok yüksek olmasa bile enerji harcamaya devam eder.


Zamanlayıcıya Sahip Cihazlar

Mutfak fırınları bu sıralamada başta yer alır. Fişini çekmediğiniz sürece zamanlayıcı çalıştığı için enerji harcamaya devam eder.


Prize Takılı Tutmayın
Ev aletlerinin bir çoğu prize takılı olduğu süre boyunca aktif çalışmasa dahi enerji harcar. Kullanmadığınız aletleri prizden çıkarmayı alışkanlık edinmelisiniz.