İş yerinde tüm gün masa başında oturmak kilonuzda artışa neden olabilir. Hareketsiz yaşam, uzun saatler aynı pozisyonda oturmaya bağlı metabolizmanızda yavaşlama oluşabilir. Sağlıksız atıştırmalıklar da eklenince kilo alabilirsiniz.

Sağlıksız Atıştırmalıklar

İş yerindeki masanızda bulundurduğunuz şeker ve bisküviler doğrudan size yağ olarak dönebilir. Yüksek karbonhidrat içerdikleri için kan şekerinizde dengesizlik oluşturacaktır. İş arkadaşlarınızın size bu gibi ikramlarına hayır demelisiniz.

Yemeğe Odaklanmamak

Masa başında yemek yemek ya da öğle aralarını iş odaklı bir şekilde geçirmek daha fazla yemenize neden olabilir. Bilinçsizce fazla tüketilen öğünler size doyduğunuzu hissettirmez sadece midenizde şişlik oluşturur.

Aydınlatma ve Oda Sıcaklığı

Loş ışıklı odaların iştah artışına neden olur. Odanın karanlıkken daha fazla yemek yeme isteğini oluşturur. Işık parlak olduğu zaman daha az yemek yeme isteğinizi etkiler. Aynı kural odanın sıcaklığı için de geçerlidir.

Uzun Çalışma Saatleri

Uzun süreli çalışmalarda kişilerin yorgunluğa bağlı olarak hormonlarında değişimler olabilir. Egzersiz yapılmaması ve az hareket alanının olması da size kilo aldıran en önemli etkenler arasında yer alır.

Stres

İş hayatında yaşanan yoğun stres kilo almanıza neden olabilir. Stres kortizol seviyenizde dengesizlik oluşturur ve vücudunuzda yağ birikir.