İnce telli, sönük, çabuk yağlanan saçlarınız asla istediğiniz gibi görünmüyor olabilir. Hep hayalini kurduğunuz ince telli ve az saçlar nasıl gür gösterilir? İşte saçınıza hacim kazandıracak ve iki kat daha fazla görünmesini sağlayacak önerilerimiz.

Saç yapısı genetik özelliklere bağlıdır ve doğuştan gelir. Değiştirilmesi mümkün olmayan saç yapınıza uygun bakım ve modelleri bulduğunuzda ise istediğini görünüme kavuşması daha kolay olabilir. İnce telli saçların genel yapısı sönük, basık ve yağlı bir görünüme sahip olmasıdır. Peki ince telleri saçlarınıza doğru bakımları yapıyor musunuz?

saclari_gur_gosterme.jpg


İnce Telli Saçı Gür Göstermek İçin


Bakım Ürünlerinizi Seçin

Saçlara yoğun hacim kazandırma özelliği bulunan şampuan ve saç ürünleri seçin. Saça fazla nem yüklemesi yapan saç maskeleri sizin için uygun olmayacaktır. Fazla yağ ve nem bakımları saçınızın daha yağlı görünmesine neden olabilir.

Az Ürün Kullanın

Saçlarınızın doğal yapısı yağlı olduğu için az miktarda ürün kullanmanız gerekir. Şampuanlama sonrasında kullanılan bütün bakım uygulamaları saçın daha hızlı yağlanmasına neden olur. Saç kremi, saç spreyi gibi ürünleri minimum düzeyde uygulayın. Köklerine şampuan dışında bir ürün kullanmayın.

Hacim Maskeleri Yapın

Kozmetik markalarının hacim kazandıran ürünlerini tercih edebilirsiniz. Saçlarınıza doğal bakım yapmak için ise mutfaktaki malzemeleri kullanabilirsiniz.

1 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı tatlı badem yağı ve 1 yumurta sarısını karıştırın. Saçınıza uygulayın. 30 dakika sonra yıkayın. Haftada bir defa tekrarlayabileceğiniz basit ama etkili bir maskedir.

Bu maske ile saç tellerinizin kalınlaşmasını ve yeni çıkan saçlarınızın daha hızlı uzamasına yardımcı olabilirsiniz.

Hacimli Kurutun


Saçlarınızı kuruturken saçınızı defalarca taramaktan vazgeçmelisiniz. Başınız öne eğin ve saç tellerinize hacim kazandırarak kurutun. Özellikle yaz aylarında vigo ile kurutmak saça yoğun hacim kazandırmanıza yardımcı olabilir.

Doğru Modeli Bulun

Saçlarınızda tüm bakım uygulamaları kadar önemli olan diğer konuda doğru model seçimidir. İnce telli saçlar için ideal saç boyu kısa ve orta boy kesimlerdir. Uç kısımlara hafif kat verdiğinizde saçlarınız daha dolgun ve hacimli görünebilir.

Düzleştirici Yerine Maşa Kullanın

Yapısı gereği az olan saçlarınızın daha hacimsiz görünmesine neden olabilecek uygulamalardan biri de düzleştirici kullanımıdır. Onun yerine iri maşa ile saçlarınızı olduğundan iki kat fazla yoğun gösterebilirsiniz.
  • Beğen
Reactions: Filiz Eles