İlişkilerin temel taşları vardır. Bunlardan biri de saygıdır. Tartışma anında sinirle söylenen cümleler karşınızdaki kişinin aklında yıllarca yer edinebilir. İlişkiler için ölümcül bir zehir özelliği taşıyan o cümleleri kullanmaya özen göstermeniz gerekir. Uzak durmanız gereken duyguları sıraladık.

İntikam

Sevgilinizin ya da eşinizin size karşı yapmaması gereken bir davranışta bulunduysa bunun onunla açık ve net bir şekilde konuşmalısınız. "Bende ona aynısını yapmalıyım" düşüncesi ilişkinizi tehlikeli bir çıkmaza sürükleyebilir.

Öfke

Sinirlenmiş olsanız da öfkenizi kontrol altında tutmalısınız. Öfke anında yapılan davranışlar sonrasında sizde pişmanlık oluştursa da karşınızdaki kişiyi derinden incitmiş olabilirsiniz.

Suçlama

Yapılan hatalarda ya da tartışmalarda onu suçlu görüyor olabilirsiniz ancak davranışlarınız her zaman mantık çerçevesinde olmalıdır.

Yarışmak

Sevgiliniz ya da eşiniz sizin rakibiniz, ilişkinizde yapılan bir maç değildir. Devamlı galip olma, haklı çıkan taraf olmaya çalışmak ilişkinizin de yorulmasına neden olacaktır.

Etiketlemek

Sevgilinizin tüm davranışlarında ona etiket yapıştırmayın. Onu olumsuz cümleler ile tanımlamamalısınız. "sen böyle birisin" gibi cümleler kurmayın.