Saçlarınıza bakım uygulamak için birçok malzemeyi birleştirmeye zamanınız yoksa iki malzemeli saç bakım maskeleri yapabilirsiniz. Birkaç malzeme ile saçları canlandırabilir ve bakım yapabilirsiniz.

Ev yapımı doğal maskelerin hazırlanma süreci uzun olabilir. Kısıtlı zamanınız varsa ve istediğiniz malzemeler elinizin altında değilse buzdolabındaki iki malzeme ile saçınıza maske hazırlayabilirsiniz. İşte saçı yumuşatan ve parlatan o doğal bakım ürünleri.

İki Malzemeli Saç Bakım Maskeleri

yogurt_bal_sac_maskesi.jpg


Yoğurt ve Bal

Yoğurt saçın nemlendirilmesini sağlar. İçindeki yüksek protein ile saç köklerinin güçlendirilmesine yardımcı olur. Bal ise saçın hacim kazanmasına yardımcı olur. Duşa girmeden 20 dakika önce yarım kase yoğurt ve bir tatlı kaşığı balı karıştırıp saç kök ve uçlarınıza uygulayabilirsiniz.

sirkeli_su_sac_maskesi_sac_bakimi.jpg


Sirke ve Su


Saçlara doğal bakım yapan sirkeyi saça doğrudan uygulamak yerine biraz su ile inceltip saç köklerinize uygulayabilirsiniz. 10 dakika sonra saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Bu maskeyi duştan çıkmadan önce uyguladığınızda saçınızdaki kimyasal kalıntıları uzaklaştırabilirsiniz.

limon_su_sac_maskesi.Jpeg


Limon ve Su

Limon saçı parlatmak için kullanılan binlerce yıllık bir yöntemdir. Sprey şişenin için birkaç tatlı kaşığı limon ve bir bardak su ekleyin, karıştırın. Saç köklerinize uygulayarak saçtaki fazla yağlanmayı kontrol altına alabilirsiniz.

zeytinyagi_yumurta_sarisi_sac_maskesi.jpg


Zeytinyağı ve Yumurta Sarısı

Saç bakım maskeleri arasında en bilinenlerden biri olan bu karışıma isterseniz bal, tatlı badem yağı gibi malzemeleri ekleyerek daha etkili bir maske haline getirebilirsiniz. Zamanınız olmadığında ise bir yumurta sarısı ve 4 çorba kaşığı saf zeytin yağını karıştırın. Saçınıza maske olarak uygulayın ve 30 -40 dakika beklettikten sonra yıkayın. Saç maskesinde kullandığınız zeytin yağının organik olmasına özen gösterin.

badem_yagi_kolay_sac_maskesi.jpg


Badem Yağı ve Hindistan Cevizi Yağı

Saçlarınızın aşırı kurumasından şikayetçiyseniz bu maskeyi çok seveceksiniz. Eşit miktarda tatlı badem yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırın ve saç kök ve uçlarına masaj yaparak uygulayın. 35 -40 dakika saçınızda bekletin. Saçınızı şampuanlayın.

bal_sut_pratik_sac_maskesi.jpg


Bal ve Süt

Bir bardak sütün içine bir çorba kaşığı balı ekleyin. Bal tamamen eriyene kadar karıştırın. Saçınızın tamamını bu süt ile yıkayın. Fazla sütü saçınızdan süzdükten sonra saçınızı toplayabilirsiniz. En az 1 saat boyunca beklemeye özen gösterin. Bu iki malzeme saçınıza bakım yapar ve doğal bir parlaklık kazandırır.