Hurma binlerce yıldır sağlık amaçlı birçok karışımda kullanılıyor. Saf olarak yemeklerinize ekleyebileceğiniz hurma sirkesini düzenli olarak tükettiğinizde birçok faydasını görebilirsiniz. İşte hurma sirkesinin iyi geldiği sağlık sorunları.

Hurma Sirkesinin Faydaları

Kansızlığa İyi Gelir


Hurma sirkesi demir ve B vitaminleri açısından zengindir. Özellikle kadınlarda ortaya çıkan kansızlık sorununa karşı salatalarınıza bir kaşık hurma sirkesi ekleyebilirsiniz.

Arterit (iltihap) Tedavisinde


Vücudunuzda farklı nedenlerden dolayı oluşan iltihapların tedavisinde destek amaçlı hurma sirkesi kullanabilirsiniz. Bal, su ve hurma sirkesini karıştırarak tüketebilirsiniz. Tok karnına tüketebilirsiniz.

Bronşit Tedavisinde

Tedavisi uzun süren bronşit tedavisinde hurma sirkesini sıcak su ile karıştırıp tüketebilirsiniz. Bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayacaktır.

Adet Kanamalarında


Regl döneminde aşırı kanaması olan kadınlar için kurtarıcı olarak hurma sirkesi tüketebilirsiniz. Adet dönemi başlamadan birkaç gün önce bal ve sıcak su ile karıştırarak rahatlıkla tüketebilirsiniz.

Cildi Güzelleştirir

Toksinlerin atılmasına yardımcı olan hurma sirkesi düzenli tüketildiğinde cildi güzelleştirir. Ciltte oluşan sivilcelerin geçmesini sağlar.