Hamilelik döneminde değişen hormon dengesi ve vücuttaki besinlerin bebek ile paylaşılmasına bağlı olarak saç kökleri güçsüzleşir ve dökülmeler oluşur. Bu durumu engelleyebilmek için ilk olarak beslenme düzeninize özen göstermeniz gerekir. Sağlıklı beslenmenin dışında bilmeniz gereken saç bakımlarını sıraladık.

Gebelikte Saç Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Saç Masajı

Saçlarınıza düzenli olarak seçeceğiniz özel yağlar ile masaj yapmalısınız. Haftada 2 defa masaj yeterli olacaktır. Yoğun aromalar içermeyen yağları tercih etmelisiniz.

Tarak Seçimi

Zayıflayan saçlardaki dökülmeleri azaltabilmek için geniş dişli ve ahşap tarakları tercih etmeniz doğru olacaktır.

Şampuan

Hamilelik döneminde vücudunuza kimyasal madde almamak için bitkisel içerikli şampuanları tercih edebilirsiniz. Saçınızı her yıkadığınızda saç kremi uygulayın. Kuru veya kırık uçları önlemek için saç uçlarında biraz bekletebilirsiniz.

Saç Boyası

Gebelikte saç boyası kullanmamanız en sağlıklı seçim olacaktır. Kullanmak istiyorsanız tamamen doğal içeriğe sahip olan boyaları tercih edebilirsiniz. Kimyasal içerikli boyalar alerjiye neden olabilir.

Gebelikte Saç Tipi

Hamilelikte hormon değişikliklerine bağlı olarak saç yapınızda değişimler oluşabilir. Bu durumu engellemek adına farklı saç ürünleri tercih edebilirsiniz.