__424292370.jpg


En çok merak edilen konulardan biri;Nasıl güzel bir cilde sahip olabilirim ?
Güzel bir cilde sahip olmanın pekçok yolu vaar.
Kadınlar Kulübü editörleri olarak parlak ve güzel bir cilde sahip olmanızı sağlayacak en iyi 10 gıdayı sizin için araştırdık..


1-Portakal

Söz konusu parlak ve güzel bir cilt olunca bir numarada şüphesiz portakal yer alıyor.Genel olarak meyveler cilt bakımı için gereklidir.Ama Portakal, cildin vazgeçilmezi olan C vitamini açısından zengindir.
Günlük olarak C vitamini almamız gerekiyor ve portakallar bunun en iyi kaynağıdır.


2-Domates

İnternette güzel bir cilt için yapılacakları aramayı bırakın ve bu yazımızı mutlaka okuyun.Domates tek başına bile güzel bir cilde sahip olmanızı sağlayacak bir gıda..
Domates ,antioksidan özelliklere sahiptir ve sizi güneş yanıklarından korurlar..Cilt bakımınızda maksimum fayda elde etmek için günde 1 ila 2 çiğ domates yiyin. Cilt renginizde 1 ila 2 hafta içinde net bir iyileşme göreceksiniz.


3-Yeşil Çay

Yeşil Çayın pek çok faydasını duyduk,
-Kan basıncını azaltır
-Kalp krizi riskini azaltır
-Diyabet tedavisinde yardımcı olur…vs..

Aynı şekilde ten renginin iyileştirilmesine de yardımcı olur. Düzenli kullanımı ile net bir iyileşme göreceksiniz. Sadece bu değil, aynı zamanda güzellik maskelerinize de Yeşil Çay ekleyebilirsiniz.


4. Ceviz

Ceviz, Omega 3 yağ asitleri içerdikleri için bütün kabuklular arasında önemli türdür. Çoğunlukla omega 3 yağ asidi balıklarda da fazla miktarda bulunur. Bu yağ asidinin eksikliği ciltte kuruluğa neden olabilir..

En önemli ayrıntı da , vejeteryanlar da güzel bir cildin vazgeçilmez bir parçası olan ceviz tüketerek omega 3 yağ asidini alabilirler..


5. Süt

Neredeyse her süt ürünü cilt için iyidir. Ama özellikle süt tek başına önemlidir çünkü sadece cilt için değil, kemikler için de faydalıdır.Aynı zamanda cildimizin de ışıldaması için kalsiyuma ihtiyacı vardır... Doktorlar tarafından günde en az 1 bardak süt içilmesi tavsiye ediliyor.

6. Bal

Balın iyi gelmediği birşey yok sanırım.Adeta mucizevi bir gıda maddesi.

Sabah kahvaltıdan önce ballı ılık su içmeye özen gösterin.. Bir bardak ılık suya 1 çorba kaşığı bal ekleyin. Günlük olarak tüketin ve sadece cildinizin değil aynı zamanda sağlığınızın her geçen gün geliştiğini göreceksiniz.


7. Yumurta

Hepimiz yumurtaların zengin bir protein kaynağı olduğunu biliyoruz. Az yağ içermesi de cildimizin bakımı için oldukça önemli.Uzun süre daha genç görünmek ve güzel bir cilde sahip olmak istiyorsanız, o zaman yağlı şeylerden kaçınmalısınız.

Günlük 1 - 2 yumurta yemek tüm vücut sağlığı için sağlıklı bir alışkanlıktır.



8. Havuç

Havuç çok sayıda karotenoid içerir ve İngiltere'de yapılan bir çalışma, parlayan bir cilt için karatenoidlerin gerekli olduklarını kanıtlamıştır. Düzenli olarak havuç gibi karotenoidlerden zengin yiyecekler yemelisiniz.


9. Su

Aslında ilk sırada olmalıydı su..O derece önemli yani.Su, cilt için gerekli besinlerden biridir. Vücudumuzun nemlenmesini sağlar, bu da cildin içten parlamasına olanak verir.. Aynı zamanda ciltte kuruluğu gidermeye yardımcı olur.

Su ile, herhangi bir ilave malzeme içermeyen sade su olması gerekiyor.. Güzel bir cilt için günlük 6-10 bardak su içmelisiniz


10. Çikolata

Son sırada yeralabilir fakat cilt için etkisi en az olan değildir.Saf koyu çikolata, cilt için iyi olan antioksidan özelliklere sahiptir. Sadece bu değil, aynı zamanda vücut için gerekli olan Magnezyum, Manganez ve Demir içerir.

Bilmeniz gereken bir şey, çikolata aldığınızda en az% 70 ila% 80 kakao içermesine dikkat edin..