Gözenek görünümü kadınların sorun yaşadıkları cilt problemlerinden bir tanesidir. Yağlı ve karma bir cilt yapısına sahip olanlar, bakım yapmadıklarında geniş gözenek problemleri ile uğraşabilirler. Cilt gözeneklerini temizlemek için bakım maskeleri çeşitlenmiş olsa da her zaman etkili ve doğal ürünlerden yararlanmakta fayda vardır. Evde hazırlayacağınız kolay tarif bakım maskeleri ile birlikte gözenek görünümünden kurtulmak ve cildin nem dengesini sağlamak son derece kolaydır.

gozenek_sikilastiran_portakal_maskesi.jpg


Gözenek Küçültücü Maskeler

Gözenek küçültücü maskeler söz konusu olduğunda en çok tercih edilenlerden bir tanesi buğday unu ve limon olarak karşımıza çıkar. Evlerde kolay bir şekilde yapılabilen gözenek küçültücü maske, cildin parlamasına da katkı sağlar.

  • Doğal cilt bakım maskeleri, cilde kimyasal ürünler uygulanmaması açısından avantajlıdır.
  • Evde hazırlanabilecek peeling ya da maskeler ile cilt kusurlarından kurtulmak son derece kolaydır.
  • Karbonatın cilde faydaları nelerdir? Diye araştıranlar, gözeneklere de iyi geldiğini gözlemleyebilirler.
  • Cildin fazla yağdan arındırılması, nemlendirilmesi ve gözeneklerin küçültülmesi adına düzenli olarak temizleyici kullanmakta önemlidir.
gozenek_sikilastirici_dogal_maske_tarifleri-600x403.jpg


Portakal maskesi: Gözenek görünümünün azaltılması adına portakal maskesi de çok fazla tercih edilir. Portakal ve aloe vera ile yapılan maske, gözeneklerin azaltılması ile birlikte cilt renginin dengelenmesine de yardımcı olur. Cildin yumuşaması için bu tür maskeler oldukça avantajlıdır. Ancak kullanmadan önce cilde alerji yapıp yapmadığı konusunda test etmekte fayda vardır. Maske için daha çok doğal ürünlerin kullanılması, cildin zarar görmemesine zemin hazırlar. Böylelikle kısa süre içerisinde daha aydınlık ve temiz bir cilde sahip olmak mümkündür.

Gözenek Sıkılaştırıcı 9 Doğal Çare Tıklayın !

Evde yapabileceğiniz 8 doğal cilt maskesi Tıklayın !

Gözenek Sıkılaştıran Yumurta Akı Maskesi Tıklayın !

Leke izleri için süt kaymağı maskesi Cilt Lekeleri Tarifleri Tıklayın !

Gözenekleri sıkılaştıran maske Tarifi Tıklayın !

Gözenek sıkılaştırıcı vitamin takviyesi Tıklayın !