Evinizde ses yalıtımı sağlamak ve huzurlu dingin bir ortam yaratabilmek için bilmeniz gerekenler var. Dışarıdan gelen seslerin geçirilmemesi ve evde fazla ses oluşmaması için evde yapabileceğiniz basit ama etkili yöntemleri sıraladık. Bu yöntemler ile günlük kalabalıktan ve yüksek sesten arınabilirsiniz. Yüksek sesleri engellemek ve sakin bir ortamı yakalamak için kendi evinizin içinde de önlemler alabilirsiniz.

Evi Daha Sessiz Bir Hale Getirmek İçin


Dışarıdan Gelen Sesler İçin

Ses yalıtımı yaptırmak kullanılan malzemelerin içeriğine göre dışarıdaki sesin tamamen engellenmesini sağlayabilir. Ses yalıtımı aynı zamanda ısı yalıtımı görevi de görecektir. Evinizde ses yalıtımı yaptırmak için uzman kişilerden yardım alabilirsiniz.

Ses yalıtımında en sık kullanılan malzemeler ise ahşap, alçıpan, taş yünü, taş, boya gibi ürünlerdir.

Kalın perdelerin kullanılması ince camlardan gelen sesleri engellemek için iyi bir yöntemdir. Ses akışını önemli ölçüde azaltır. Keten ve kadife kumaştan üretilen perdeleri tercih edebilirsiniz.

Büyük kitaplıkların kullanılması yan daireden gelen seslerin engellenmesini sağlayabilir. İkinci bir duvar görevi gören kitaplıklar ses yalıtımı sağlamanıza yardımcı olabilir.

Evin İçinde Oluşan Sesler İçin


Halı ve kilim kullanmak ses yalıtımı sağlamanıza yardımcı olur. Evdeki ayak seslerinin engellenmesini sağlar. Yerlerin dolu olması komşularınızın da rahatsız olmasını engeller.

Ses çıkaran aletlerin hepsini kontrol edin. Televizyon, buzdolabı ya da diğer elektronik aletler düşükte olsa ses seviyesine sahiptir ve kullanmadığınızda kapatmanız gerekir. Elektronik aletlerinizin bakımlarını yaptırmayı ihmal etmeyin.

Kapılarınızı düzenli olarak yağlayın. Kapı gıcırdaması sessizlik ortamında rahatsız edici bir sestir. Bu sesi yok edebilmek için kapılarınıza düzenli olarak bakım yapın. Ağır kapı kulplarını hafif modeller ile değiştirin.

Zil sesini ayarlamakta evdeki sakinliği korumak için önemli bir noktadır. Kapı çaldığında aniden gelen yüksek ses çocuklu evler için uygun olmayabilir. Düşük sesli zilleri tercih edin.

Kombi özellikle kış aylarında daha fazla çalışır ve ses çıkarabilir. Kombinizin bakımını yaptırdığınızda oluşan seslerin nedenini de öğrenebilirsiniz.