Doğal malzemeler kullanarak evde hazırlanan maskeler doğru ve saça uygun içeriklere sahip olduğunda son derece etkilidir. Saça ihtiyacı olan vitamin, mineral ve protein desteğinin sağlanmasına yardımcı olur. Saç köklerinin güçlenmesi ile dökülmelerin önüne geçer ve saçları daha canlı bir hale getirir.

Badem Yağı

İçerisindeki yüksek E vitamini saç yapısının korunmasına yardımcı olur. Tüm saç sorunları üzerinde olumlu etkisi vardır.

Bal

Saça parlaklık ve esneklik kazandırır. Saç derisinin rahatlamasını sağlar. Kırılmaların önüne geçme özelliği ile çabuk saç uzatma ve saç gürleştirme özelliği vardır.

Yoğurt

Sağlıklı protein özelliği ile saç yıpranmalarını engeller. Saça parlaklık ve nem kazandırır. Saç derisinin ferahlamasını sağlar.

Saf Zeytin Yağı

Saç bakımlarının baş tacı olan bu yağın tamamen saf halini kullanmanız gerekir. Saç derisini yumuşatır. Saçlara en kolay ve etkili bakımı sağlar.

Yumurta


Yağlı saçlar için yumurta beyazı, kuru saçlar için ise yumurta sarısının kullanılması gerekir. Saça doğal bir parlaklık ve esneklik kazandırır. Kırılmaları engeller. Saç yapısını güçlendirir.