Evde kendiniz için doğal dudak balmı yapmak istiyorsanız sizin için yapımı kolay önerilerimiz var. Ev yapımı dudak koruyucu krem tarifleri ile lezzetli ve hoş kokulu bir dudak kremi hazırlayabilirsiniz.

Ev Yapımı Dudak Koruyucu Krem Tarifleri

Kış aylarında ince yapılı dudakların en büyük sorunu olan kuruma ve çatlamalardır. Evde doğal malzemeler ile istediğiniz kokuda dudak koruyucu krem hazırlayabilirsiniz. Basit bir şekilde hazırlayabileceğiniz ve uzun süre kullanacağınız krem tariflerine göz atabilirsiniz.

ev_yapimi_dudak_koruyucu_krem_dogal.jpg

Doğal Dudak Koruyucu Krem Tarifi

Çilekli Dudak Koruyucu

5 tane çilek

1 çay kaşığı tatlı badem yağı

1 tatlı kaşığı nar

Hazırlanışı

Nar ve çileği ezin ve püre kıvamına getirin. Tatlı badem yağı ile karıştırın. Cam bir kabın içine alın ve buzdolabında 5 dakika bekletin. Bir hafta süre ile kullanabilirsiniz.

Dudaklara doğal bir pembelik kazandırma özelliği bulunur. Parlatıcı ruj yerine kullanılabilir.

Naneli Dudak Koruyucu Krem

2 yemek kaşığı bal mumu

1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

7 damla nane yağı

Hazırlanışı

Balmumu ve hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin. Nane yağını ekleyin. Cam bir kabın içinde buzdolabında 5 dakika bekletin. Hazırladığınız bu karışımı birkaç ay boyunca kullanabilirsiniz. Işık görmeyen ve kuru bir ortamda saklamaya özen gösterin.

Naneli dudak koruyucusunun dudakları dolgunlaştırma özelliği bulunur. Makyaj öncesinde kullanıma uygundur.

E Vitaminli Dudak Koruyucu Tarifi

1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

2 damla E vitamini

2 damla vanilya yağı

Hazırlanışı

Katı haldeki hindistan cevizi yağını benmari usulü eritin çok sıcak olmamasına dikkat edin. E vitamini ve vanilya yağını ekleyin. Cam bir kabın içinde 5 dakika buzdolabında beklettikten sonra çıkarın ve kullanın. Ağzı kapalı bir şekilde saklamaya dikkat edin.

Bu krem yoğun çatlak ve kuruma sorunu olan dudakları da derinin onarılmasını sağlar.