Anne sütü çok besleyicidir ve bebekler için hayatlarının ilk altı ayında (hatta yürümeye başlayana kadar) en iyi enerji ve besin kaynağıdır. Emzirmek yeni anneler için de faydalıdır. Bu nedenle, emziren bir anneyseniz, diyetinize sağlıklı yiyecekleri dahil etmelisiniz. Ve konumuz sağlıklı besinler olduğu için emzirme döneminde yemeniz gereken meyvelerden bahsetmemiz gerektiğini düşündük. Evet, tüm meyveler sağlıklıdır, ancak özellikle emziren anneler için faydalı olabilecek bazı meyveler vardır. Bu meyveler hakkında bilgi edinin!

Emzirme Sırasında Yenilebilecek En İyi 5 Meyve​


1. Yeşil Papaya​

emzirme_sirasinda_yenmesi_gereken_meyveler.jpg
Yeşil papaya bir galaktagog (Süt artırıcı) olarak kabul edilir. Galaktagoglar anne sütü üretimini teşvik eden maddelerdir. Dolayısıyla bu meyve, süt tedarikini iyileştirmek isteyen anneler için faydalı olabilir. Yeşil papaya yemek, emzirme döneminde bir zorunluluk olan sulu kalmanıza yardımcı olabilir. Aynı zamanda zengin bir asidik olmayan C vitamini kaynağıdır ve doğal bir müshil görevi görür ve böylece kabızlığın önlenmesine ve sağlıklı sindirimin desteklenmesine yardımcı olabilir. Bu meyveyi diyetinize dahil etmek için bir bardak smoothie'nize yarım fincan yeşil papaya ekleyebilirsiniz.

2. Muz​

emzirme_donemi_meyve.jpg
Muz da doğal bir müshildir ve sindirime yardımcı olabilir. Muzların zengin bir lif kaynağı olması kabızlığı önlemeye yardımcı olabilir. Ancak bu meyveyi emziren kadınlar için uygun kılan şey içerdiği potasyumdur. Potasyum hamilelik sırasında ve hamilelik sonrasında da önemlidir. Emzirirken sıvı ve elektrolit dengenizi korumak için muz tüketmelisiniz.

3. Avokado​

emzirme_donemi_avokado.jpg
Avokado en sağlıklı meyvelerden biridir ve hem anne hem de bebeğin sağlığı için faydalı olabilir. Muz gibi avokado da içlerinde çok fazla potasyum barındırır. Emzirme döneminde bunları yemek, bebeğinizin görme yeteneğini, saç kalitesini, kalp sağlığını ve sindirimini geliştirmeye yardımcı olabilir.

4. Kavun​

emzirme_doneminde_meyve_yemek.jpg
Kavun, K vitamini, B vitamini, lif, potasyum, magnezyum, niasin, tiamin ve folat bakımından zengindir. Bu meyveyi yemek, sulu kalmanıza yardımcı olabilir. Bu meyvenin su içeriği yüksek olduğu için emzirme sırasında ve hatta diğer durumlarda vücuttaki sıvı dengesinin korunmasına yardımcı olabilir.

5. İncir​

emzirme_doneminde_yenilmesi_gereken_meyveler.jpg
İncir, manganez, magnezyum, bakır, kalsiyum, demir ve potasyum gibi birçok mineral açısından zengindir. Aynı zamanda harika bir lif, K vitamini ve B6 vitamini kaynağıdır. Bazı bebek maması şirketleri bebek mamasına inciri dahil etmesinin asıl nedeni budur.


Emzirme Sırasında Kaçınılması Gereken Meyveler Var mı?​


Emzirme döneminde herhangi bir meyveden kaçınmanıza gerek yoktur. Meyveler, emziren bir anne ve bebeğinin ihtiyaç duyduğu zengin bir temel besin kaynağıdır. Bu nedenle emzirme diyetinize çok çeşitli meyveler eklemekten çekinmeyin. Ancak belirli bir meyveyi beslenmenize ekledikten sonra bebeğinizde kızarıklık, şişme, kusma gibi olumsuz bir reaksiyon fark ederseniz, emzirdiğiniz süre boyunca o meyveden uzak durun. Ve bebeğiniz kısa sürede kendini daha iyi hissetmiyorsa bir çocuk doktoruna danışın.

Emzirme döneminde bol su için ve diyetinize meyve ve sebzeleri (gaza neden olmayan) ekleyin. Emzirme döneminde uygun bir diyet planına ihtiyacınız varsa, bir beslenme uzmanına bile danışabilirsiniz.