Doğumun etkilerini hızlı şekilde geçiren, hızlı toparlanma ve iyileşme sağlayan emzirme, kilo vermede de oldukça etkilidir. Hamilelik boyunca alınan fazla kilolar, emziren annelerde daha hızlı şekilde verilmektedir. Vücutta depo edilen yağlar hızla yakılır ve emzirme ile kısa sürede ideal kiloya dönüş sağlanır.

Emziren Annelerin Avantajları
Normal doğum yapan annelerde, emzirme ile rahmin toparlanması daha hızlı şekilde sağlanır. Uterus, hamilelik boyunca şekil değiştirir ve oldukça genişler. Involution olarak nitelendirilen süreçte, oksitosin hormonu fazlasıyla salgılanarak uterusun normal şekilde büyümesini sağlar.

Oksitosin hormonu, emzirme dönemi boyunca salgılanır. Oksitosinin fazla olması, rahmin normal yapısına dönmesini destekler. Kanama azaltılır ve rahim çalışarak, hızlı toparlanma sağlanır.

emzirmek_zayiflatir_mi_faydalari-1-600x408.jpg


Emzirmenin faydaları anneye, hızlı kilo verme olarak yansır. Kolay ve hızlı şekilde verilen kilolar, vücutta salgılanan hormonlar sayesinde gerçekleşir. Yağ depolama sistemi, hormonal değişikliklerle farklılık gösterir. Anne bedeni, bebeğe süt üretmek ve fazla kiloların verilmesi için ideal seviyelerde hormon salgılamaya devam eder.

İlk 3 aydan itibaren zayıflama sağlanır. Bazı annelerde ise ilk 3 aya kadar kiloların büyük kısmı daha hızlı verilir.

Emziren annelere özel bilgiler Tıklayın !

Emzirme dönemi ve beslenme Nasıl Olmalı?

Emzirmek ya da emzirmemek Tıklayın !

Anne sütü nasıl arttırılır? Tıklayın !