Saçlar yıkadıktan hemen sonra kabarmaya başlar. Saç köklerinin sebumdan temizlenmesinden dolayı saçları yatıştırmak zor olabilir. Saçlarınızın duş sonrasında kabarmasını engellemek ve kolay şekil almasını sağlamak için neler yapmalısınız.

Kullanılan Saç Ürünleri

Saçlarınızda nemlendirme özelliği yüksek olan ürünleri tercih etmelisiniz. Yağ içerikli ürünler saçın bakımını sağlar ve daha fazla kabarmasını engellemiş olursunuz.

Suyun Sıcaklığı

Banyo suyunuzun çok sıcak olmamasına özen gösterin. Sıcak duş almayı seviyor olabilirsiniz ancak saçlarınızda nem dengesinin kaybolmasına neden olacaktır. Vücudunuzu sıcak su ile yıkayabilirsiniz ancak saçlarınızı temizlemek için ılık su tercih edin.

Doğru Havluyu Seçin

Saçlarınızda elektriklenme yaratacak kumaşlardan üretilen kumaşlardan üretilmiş havluları tercih etmemelisiniz. Pamuklu ve sadece fazla suyu alma özelliğine sahip olan havluları seçin. Havlu yerine sadece pamuklu tshirtleri de kullanabilirsiniz.

Hızlı Kurutun

Saçlarınızdaki fazla suyu aldıktan sonra hemen kurutma işlemine geçin. Saç kendi halinde kuruduğunda daha fazla kabaracaktır. Kurutma işlemi bitmeden önce soğuk ayarına alarak tekrar saçlarınıza tutabilirsiniz.

Doğal Yağ Kürleri


Doğal yağlardan oluşan bakımlar saç sorunları ile mücadele etmenizi kolaylaştırır. Bunun yanı sıra saçların ihtiyacı olan nemi sağlar ve duş sonrasında oluşan kabarmaları engeller. Tatlı badem yağı, hindistan cevizi yağı, saf argan yağı, zeytin yağı gibi önemli yağlardan oluşan karışımlar hazırlayabilirsiniz. Doğal yağ kürlerini saçlarınızın ihtiyacına göre seçmeyi unutmayın.

Akşam Duş Alın

Saçlarınızın kabarmasının temel nedeni saç köklerinde yatıştırıcı özelliğe sahip olan sebumun duş sonrası tamamen kaybolmasıdır. Akşam saatlerinde duş aldığınızda sabaha kadar sebum üretimi dengelenmiş olacaktır. Şekil vermeden en az saat öncesinde saçlarınızı yıkamakta aynı etkiyi gösterebilir. Saç tipiniz bu konuda belirleyici olacaktır.

Saçlardaki Kabarmayı Engelleyecek Doğal Maske


1 tatlı kaşığı badem yağı

1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı

1 tatlı kaşığı argan yağı

Tüm malzemeleri bir kasenin içinde karıştırın. Banyo öncesi saçınızda uygulayın ve 30 dakika bekletin. Bu maske saçlarınızın bakımını yapar ve nem dengesinin korunmasına yardımcı olur. Saçlarınızın daha az kabarmasına yardımcı olur. Haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Saçın Kabarmasını Engelleyen Maske Tarifi için Tıklayın !
Saça Zarar Vermeden Maşa ve Düzleştirici Nasıl Yapılır? Tıklayın !
İnce Telli ve Az Saçlar Nasıl Gür Gösterilir? Tıklayın !