İç çamaşırları alırken kişisel zevklerinizin yanı sıra rahatlık, sağlık açısından sorun oluşturmayacak ürünlerin seçimi önemlidir. İstediğiniz çamaşırı almadan önce sizin için uygun olup olmadığını anlamanız için dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık.

Doğru İç Çamaşırı Seçiminin Püf Noktaları



Doğru Sütyen Seçimi

Kullandığınız sütyenlerin üzerine giydiğiniz giysilerden belli olmaması gerekir. Özellikle belirgin olmasını istemiyorsanız ince ve düz giysilerin içine dantelli ya da belirgin şekilleri olan sütyenleri tercih etmeyin.



Shapewear Seçimi

Rahat ve kullanışlı olan çapraz bağlamalı sütyenler bir süre sonra sırtınızı rahatsız edebilir. Bu modellerin küçük olmamasına sırtınızda rahatsızlık yaratmıyor olmasına dikkat edin.



Sütyen Ölçüsü

Size uygun olan sütyen ölçüsünü bulmanız görsellik ve sağlık açısından önemlidir. Büyük sütyenler tam oturmayacağı için hoş olmayan bir görüntü yaratır. Küçük sütyenler ise göğüslerinizi sıkar ve kan akışına zarar verebilir. Sütyen Ölçüsü Hesaplamak için Tıklayın !



İç Çamaşırı Rengi

Kullandığınız iç çamaşırlarının renginin üzerinizdeki giysiden görünmemesine özen gösterin. Şık olmayan bu görüntüden kaçınmak için açık renkli giysilerde açık renk sütyen kullanın.



Ev Sütyeni

Evde rahat ve göğüslerinizi sıkıştırmayacak sütyenleri tercih edebilirsiniz. Dantelli olmayan ve ağırlık içermeyen modelleri tercih edebilirsiniz. Göğüslerinizin hava almasını sağlayacak kumaşta olmasına özen göstermelisiniz.



Kullanılan Malzeme

Pamuklu kumaşlar rahattır ancak çabuk yıpranabilir. Onun yerine % 80 pamuk ve% 20 elastan ürünler seçmelisiniz.



Alt Çamaşır Seçimi

Tanga çamaşırlar giysilerin altından görünmediği için bi çok kadın için tercih nedeni olabilir. Bu çamaşırları uzun süre kullanmak bakteri üremesine neden olabilir. Özel giysiler dışında normal kesimli ürünleri tercih edebilirsiniz.



Çamaşırların Uyumu

Kullandığınız sütyen ve alt çamaşırların uyumlu olmasına özen gösterebilirsiniz. Renk ve doku olarak uyumlu çamaşırlar kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilir.



Gündelik İç Çamaşırı

Birçok kadın kendisini iyi hissetmek için gündelik çamaşırlarında rahatsız kumaşları tercih edebilir. Bu çamaşırlar rahatsızlık yaratabilir ve bakteri üremesine yol açabilir.



Vücut Tipinize Uygun Çamaşır Seçimi

Kalça tipinize uygun olan çamaşırları kullanmak sizin rahat etmenizi sağlar ve dışarıdan hoş olmayan görüntülerin oluşmasını engeller.