Dişlerin sağlıklı ve estetik görünmesi için kullanılan ve uzun süre ağızda kalan diş teli bakımı nasıl yapılır? Diş teli kullananların bilmesi gerekenler nelerdir? Tel kullananların hangi gıdalardan uzak durması gerekir?

Diş telleri çocuk ve yetişkinler için kullanımı zor bir süreç içerir. Dişlerinizin daha estetik bir görünüme kavuşmasını sağlayan ve ağızda önemli yer kapsayan tellerin düzenli bakımının yapılması gerekir. Peki diş teli kullanırken nelere dikkat edilmesi gerekir?

Diş Teli Nasıl Temizlenir?

Diş fırçası seçiminizi yumuşak uçlu ve küçük olarak seçmeniz gerekir. Elektrikli diş fırçası kullanıyorsanız düşük ve orta hızda kullanmalısınız. Diş telinin arasında yemek artığı kalma ihtimali yüksek olduğu için her öğünden sonra dişlerinizi fırçalamanız ağız sağlığınız açısından önemlidir. Diş telleri için özel olarak üretilen ve diş aralarını temizleyen fırçaları da diş temizleme rutininize ekleyebilirsiniz. Diş tellerinizi fırçaladıktan sonra aynada kontrol etmeyi unutmayın.

Diş Teli Kullananlar Hangi Gıdalardan Uzak Durmalıdır?

Dişlerde leke sorununa neden olabilecek ve tellere zarar verecek gıdaları tüketmemelisiniz. Asitli içecekler, sakız, karamel, jelibon, köri, şarap gibi gıdalardan uzak durmanız gerekir. Diş ve diş tellerinin zarar görmemesi için tükettiğiniz içeceklerde sonra ağızını su ile durulayabilirsiniz. Doktorunuzdan tüketmemeniz gereke gıdaların neler olduğu konusunda yardım alabilirsiniz.