Dilde sivilce, uçuk veya dil ucunda yara gibi durumlar olmuş ise sizlere doğal tedavi yöntemlerinden bahsedeceğiz. Dilde oluşan kızarık, kabarcıklar, beyaz iltihablanmalar, su baloncukları gibi durumlar için sizlere doğal reçete tedavileri önereceğiz.

Dil Sivilcesi Ve Dil Uçundaki Sivilcelere Doğal Tedavi Yöntemi

Dilinizde çıkan sivilceler için doğal tarif verelim.

dilde_sivilce_dogal_tedavi_yontemi.jpg

Dilde Çıkan Sivilce Doğal Tedavi Yöntemi

Aynı dilde oluşan kabarcıklar da yaptığımız tuz gargarası yöntemini uygulayabilirsiniz. Bir bardak ılık suya tuz ekleyin ve günde 3-4 kez gargara yapın. Bu şekilde dildeki gözenekler açılıp sivilcenin de iltihabı alınmış olur. Dil sivilcesi için diğer bir yöntemimiz ise karbonat ve limon ikilisidir. Dişinizi fırçalayalacağınız zaman karbonat ve limon kullanarak sivilcenin hemen sönmesinde yardımcı olur. 1 tatlı kalığı karbonata 2 damla limon ile dilinizdeki sivilceye uygulayabilirsiniz. Uyumadan önce nane çiğnemek de sivilceyi küçültmek için etkili olan alternatif bir yöntemdir. Eğer dilinizde sürekli sivilce çıkıyor ise doktorunuza baş vurun. B12 eksikliğinden kaynaklanabilir. B12 hapı kullanarak dil ucundaki sivilcelerden kurtulabilirsiniz.

dilde_kabarcik_cikmasi_dogal_bitkisel_tedavisi.jpg

Dil Üzerindeki Kabarcıklar İçin Doğal Tedavi Yöntemi

Dil üzerindeki kabarcıkların iyileşme sürecini hızlandırmak için sizlere doğal yöntemler vereceğiz.

Tuz ile Dil Üzerindeki Kabarcık Tedavisi

1 tatlı kaşığı tuzu 1 bardak ılık suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı 30 saniye boyunca ağzınızda gargara yapın ve tükürün. Daha snra 1 tutam tuzu dilde kabarcık olan bölgeye koyun ve 60 saniye bekletin. Daha sonra su ile ağzınızı çalkalayın.

dilde_ucuk_dogal_tedavisi.jpg


Dilde Uçuk Tedavisi Doğal Yöntemi

Eğer dilinizde veya dil çevrenizde uçuk çıkmış ise sizlere yumurta akını öneriyoruz. Yumurta akını uçuk olan bölgeye sürülmesi fayda sağlar. Bir diğer dilde çıkan uçuklar için doğal yöntemimiz ise propolis arı sütü, soğan ve sarımsağı karıştırarak elde ettiğiniz karışımı ağzınızda çiğnemeniz uçuk olan bölgeyi hızlı bir şekilde geçirecektir. Dildeki uçuğa iyi gelen bir çay tedavi yöntemide vardır. Bu çayın adı Ginseng çayı. Uçuklarını kurutmak için etkili bir çaydır tüketebilirsiniz.

dilde_yara_sivilce_ucuk_nasil_gecer_dogal_tedavisi.jpg

Dil Yarası Nasıl Geçer? Doğal Tedavi Yöntemi

Dil sivilcesinde bahsettiğimiz tuz gargarasını yapabilirsiniz. Diğer etkili yöntem olarak bal tedavisini öneriyoruz. Dilinizdeki yaralara bir kaç defa bal sürün. Dildeki yaraların geçmesi için karışım olarakda 1 çorba kaşığı balı ve yarım çay kaşığı zerdeçalı karıştın macun olarak yaranın üzerine sürün. 5 dakika beklemesini sağlayın daha sonra ağzınızı ılık su ile durulayın. Bir diğer doğal yöntem ise dil yaralarına iyi gelen adaçayı yöntemidir. 3 bardak suya 1 avuç taze adaçayı atın ve kaynatın. Soğumasını bekleyin daha sonra adaçayı ile ağzınızı çalkalayın.


Dildeki Sivilce Nasıl Geçer? Tıklayın !
Ağız ve Dil Yarası için Tıklayın !
Kıllı Dil Hastalığı Nedir? Nasıl Tedavi Edilir? Tıklayın !
Dil Uyuşması Nedenleri için Tıklayın !
Dil Pası Nedir? Nasıl Geçer? Tıklayın !

Doğal ağız detoksu için Tıklayın !